Viisitamm läheb kahtlustatavana ülekuulamisele

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitsei embleem.
Kaitsepolitsei embleem. Foto: Lennart Rikk

Kaitsepolitsei uurijad kuulavad sel nädalal kahtlustatavana üle Pärnu linnapea Mart Viisitamme.

 

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Külli Kivioja ütles Postimees.ee'le, et Viisitamm on kutsutud kahtlustatavana ülekuulamisele sel nädalal ja abilinnapea Simmo Saar järgmisel nädalal.

«Enne seda ei saa uurimisorganid aga kahtlustust avalikustada ega kommenteerida,» lisas ta.

Kriminaalmenetlust alustati karistusseadustiku paragrahvi 300 tunnustel selles, et Pärnu linnavalitsuse ametnikud üritasid luua põhjendamatult soodustingimusi ja eeliseid käesoleva aasta maikuus välja kuulutatud Pärnu linna tänavate hooldustöödega seotud riigihankes osalenud ettevõttele.

Reedel otsisid kaitsepolitsei töötajad läbi linnapea Viisitamme ja abilinnapea Simmo Saare kabinetid. Hiljem lahkusid linnajuhid majast koos kaitsepolitseinikega, kes otsisid läbi ka meeste autod ja kodud.

«Eestis avalikus sektoris töötades on olukord miskipärast juba selline, et iga päev, mil tööle tuled, pead arvestama, et selline sündmus võib toimuda,» ütles Viisitamm pärast kaitsepolitseinike lahkumist tema kodust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles