Kohtla-Järve võtab 2,5 miljonit eurot laenu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve linn laenab 2,5 miljonit eurot.
Kohtla-Järve linn laenab 2,5 miljonit eurot. Foto: Caro / Sven Hoffmann/Caro / Sven Hoffmann/Scanpix

Kohtla-Järve linnavolikogu andis linnavalitsusele loa laenata 2,5 miljonit eurot, mis kulub investeeringuteks linnale kuuluvatesse objektidesse, kirjutab Põhjarannik.

Suurim osa laenurahast ehk 774 000 eurot on planeeritud Järve linnaosasse Järveküla teele koolinoorte loomemaja naabrusesse rajatava spordi- ja vaba aja keskuse jaoks, mille esimese etapi ehitus peaks algama sel aastal.

563 738 eurot läheb lasteaedade, 256 630 eurot gümnaasiumide ja põhikoolide ning 161 632 eurot kultuuriobjektide renoveerimiseks. 450 000 eurot on kavandatud mänguväljakute renoveerimiseks ja 169 000 eurot metsaparki kergliiklusteede ehitamiseks ning 115 000 eurot Ahtme linnosa keskuse uuendamiseks.

Eelnõu kohaselt soovis linnavalitsus volikogult nõusolekut ka 5,7 miljoni suuruse laenu jaoks, et refinantseerida keskkonnainvesteeringute keskuselt seitse aastat tagasi linna veevärgi uuendamiseks saadud laenu seni tagasimaksmata osa praegusest soodsama intressiga. Vahetult enne volikogu istungit ilmnes, et selleks on volikogu eelmisel aastal nõusoleku juba andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles