Moslemiga abiellunud naist solvanud kohtunik saigi ametist priiks (17)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohtu Narva kohtumaja.
Viru maakohtu Narva kohtumaja. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Viru maakohtu kohtunikust Pille Averist sai esmaspäeval neljas kohtunik, kes on Eesti Vabariigis kohtunikuametist tagandatud. Talle pandi süüks moslemiga abiellunud naise solvamist kohtuistungil, kus viimane soovis lahutust. Riigikohtu üldkogu otsusega lahkus Aver ametist teisipäeval.

Tegelikult tegi Averi ametist tagandamise otsuse ära riigikohtu distsiplinaarkolleegium juba mullu 7. novembril. Kohtunike korralekutsuv kogu tutvus toona Viru maakohtu esimehe Astrid Asi koostatud distsiplinaarsüüdistuse ja Averi kirjalike seisukohtadega ning kuulas 25. septembril ära ka kohtuniku suulised selgitused. Neid piisavaks ei peetud ning Averile määrati seaduses ette nähtud rängim karistus ehk ametist tagandamine. Ta kaebas otsuse edasi, aga üldkogu seda ei muutnud.

Averi tagandamiseni viinud kohtuistung toimus mullu 21. juunil, mil tsiviilasja käigus soovis eestlanna lahutada oma abielu välismaalasega. Aver ütles kolleegiumile, et see konkreetne kohtuasi läks talle südamesse, kuid ta ei oska öelda mispärast.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles