Eestil on nüüdsest suursaadik ka Kuveidis

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Ove Maidla.

Täna andis suursaadik Andre Pung Kuveidi emiir Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah’le üle oma volikirja, saades esimeseks Eesti suursaadikuks Kuveidis.

Suursaadiku nimetamine on oluline samm kogu Pärsia lahe piirkonna riikidega suhete tihendamiseks, teatas välisministeerium.

Volikirja üleandmisele järgnenud vestluses kõnelesid suursaadik Andre Pung ja emiir Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah Eesti ning Kuveidi kahepoolsetest suhetest. Suursaadik Pung meenutas 1994. aastal toimunud Eesti presidendi riigivisiiti Kuveiti ja esitas emiir Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah’ile kutse tulla visiidile Eestisse.

Suursaadik Punga sõnul tuntakse Kuveidis Eestit kui kõrgtehnoloogilist riiki, kellelt on palju õppida. «Saame Kuveidile pakkuda näiteks oma kogemusi avalike teenuste digitaliseerimise valdkonnas,» ütles Pung.

Suursaadik lisas, et Kuveidi investorid on huvitatud Eestisse investeerimisest. Näiteks otsitakse võimalusi koostöö tegemiseks IKT- ja energiavaldkonnas. Suursaadiku sõnul aitaks Eesti ja Kuveidi majandussuhteid süvendada ka lepingulise baasi laiendamine. «Oleme teinud Kuveidile ettepaneku alustada läbirääkimisi vastastikuse investeeringute kaitse alase lepingu sõlmimiseks.»

Suursaadik Andre Pung on sündinud 28. märtsil 1970. aastal Tartus. Ta on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli aparaadiehituse erialal.

Välisministeeriumis töötab Andre Pung alates 1993. aastast, kui ta asus tööle välisministeeriumi välismajanduspoliitika osakonda. Aastatel 1996-1999 oli Pung majandusdiplomaat Eesti saatkonnas Riias ja aastatel 1999-2001 välisministeeriumi välismajanduspoliitika osakonna büroo direktor. 2001-2005 töötas ta Eesti peakonsulina Peterburis. Aastatel 2006-2010 oli Pung Eesti suursaadik Iirimaal. Hetkel on Andre Pung välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostöö osakonna peadirektor. Suursaadik resideerib Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles