Video ja galerii: EV100 sünnipäevanädalal antakse Narvas üle riiklikud teenetemärgid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli Narva kolledžis annab Eesti Vabariigi president täna keskpäeval üle riiklikud teenetemärgid, samuti esitletakse Narva kolledžis Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud hõbe- ja kuldmünti.

«EV100 sünnipäevanädalal viime pidustused üle Eesti ja on loomulik, et Eesti suuruselt kolmas linn Narva väärib oma suursündmust,» ütles riigikantselei EV100 suursündmuste juht Margus Kasterpalu. «Mitte ilmaasjata ei alga Eesti iseseisvusmanifest pühendusega kõigile Eestimaa rahvastele.»

Narva linnapea Tarmo Tammiste sõnul on ootusärevust eesootavateks pidustusteks juba pikalt tunda ja näha olnud. «Loomulikult on nii linnarahval kui ka linnavalitsusel suur au Eesti juubeli eel tavalisest suurema tähelepanu keskmes olla ja nii olulisi külalisi tervitada,» lisas Tammiste.

 President Kaljulaid teenetemärkide saajaile: olete Eesti meile koduks ehitanud

«Te kõik olete ehitanud Eestit nagu ehitatakse kodu – niihästi sirkli ja höövliga kui ka kunsti ja muusikaga. See töö on korda läinud, nagu südamega tehtud asjad ikka korda lähevad,» ütles president Kersti Kaljulaid täna Narvas riiklike teenetemärkide üleandmisel. 

Alates sellest, kui Eesti taastas omariikluse, on üks inimpõlv peale kasvanud, rääkis riigipea.«„Näeme toonaseid lapsi täna juba siingi saalis. 1990ndate alguse noortest on saanud kogenud keskealised. Tänutundega mõtleme toonastele vanadele, kes veel tänagi meie seas või juba esivanemate juurde läinud. Tehtud on üks inimpõlv tööd. Üks inimpõlv tööd iseseisva Eesti heaks.»

President Kaljulaid selgitas, et täna Narva kogunenud inimesed on selle töö ja tulemuste kehastus. «Tänu teie tööle – olgu see siis ette võetud palgatööna või selle kõrvalt vabadel õhtutel ja nädalavahetustel – on selles kodus, nagu ühes õiges kodus peabki, aina rohkem teadmisi, sõpru, turvatunnet, mälestusi. Veerand sajandi tagusega võrreldes kindlasti rohkem leiba ja mitte vähem idealismi,» ütles riigipea.

«Mitte iga tunnustust ei saa aumärgina rinnas kanda. Teie lood on rõõmu ja armastusega tehtud tööst. Aidakem leida seda tulevikku kandvat rõõmu tänastes tegemistes ka seal, kus seda napib,» lisas president Kaljulaid.

Eesti juubelile pühendatud aastapäevanädala sündmused Narvas saavad alguse keskpäeval. Kell 12 algab Tartu Ülikooli Narva kolledžis Eesti Vabariigi presidendi Kersti Kaljulaidi tänuüritus, kus antakse üle riiklikud teenetemärgid 166 laureaadile. Sündmusel kõlab noortekonkursi «Kirjuta Eestile!» võitjate kõne, mida esitavad neli Tallinna 32. keskkooli õpilast.

Kell 15 algas Narva Raekoja platsil avalik vabaõhuaktus, kus kõnelevad Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid ja Narva linnapea Tarmo Tammiste. Samuti toimus kell 16.30 Narva Astri keskuses kontsert linnarahvale. Kell 18.00 algab Geneva Kontserdimajas kontsert ja Narva linnapea vastuvõtt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles