Pussy Rioti liige võeti Krimmis uuesti kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Rioti liige Maria Aljohhina.
Pussy Rioti liige Maria Aljohhina. Foto: Dzhavakhadze Zurab/ITAR-TASS/Scanpix

Venemaa annekteeritud Krimmis peeti täna taas kinni protestigrupi Pussy Riot liige Maria Aljohhina - seda juba teist korda kahe päeva jooksul, vahendab Raadio Vaba Euroopa.

Raadio Vaba Euroopa korrespondendi sõnul vahistati ta Simferopoli linnas, ühes kohvikus ja toimetati politseijaoskonda.

Eile peeti Krimmis peeti kinni ka Pussy Riot liikmete hulka kuuluvad Olga Borissova ja Aleksandr Sofejev, kuid kõik kolm vabastati mõne tunni pärast ilma süüdistusi esitamata.

Krimmi advokaadi Emil Kurbedinovi sõnul viidi kolmik uuringuteks meditsiiniasutusse ja sealt edasi politseisse.

Inimõigusorganisatsiooni Otkrõtaja Rossija tegevjuhi Polina Nemirovskaja teatel said Borissova ja Sofejev tagasi oma konfiskeeritud telefonid, sülearvutid ja fotoaparaadi, kuid need ei ole töökorras, mistõttu Otkrõtaja Rossija advokaat kavatseb esitada kaebuse.

Hetkel on meediale Borissova ja Sofejevi asukoht teadmata.

Väidetavalt oli kolmikul plaanis korraldada protestimeeleavaldus poolsaarel ukrainlasest filmitegija Oleg Sentsovi toetuseks.

Venemaa sõjakohus mõistis 2015. aastal Krimmist pärit režissööri Sentsovi 20 aastaks trellide taha Venemaa-vastase propaganda ja terrorirünnaku plaanimise eest.

Nii Venemaal, Ukrainas kui ka teistes riikides peetakse seda karistust Vene võimude jõu näitamiseks ning nõutakse Sentsovi vabastamist.

Ka möödunud aasta augustis Siberis korraldatud Sentsovi toetusaktsioon lõppes nii  Aljohhina kui ka Borissova jaoks vene võimude poolse arreteeritimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles