Kaitseväe juhataja sai 700 eurot palgalisa (2)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Terras
Riho Terras Foto: Mihkel Maripuu

Tänasest jõustub valitsuse korraldus tõsta kaitseväe juhataja palk 5900 eurole. 

«Kaitseväe juhataja põhipalk on püsinud sama 2016. a jaanuarist, samal ajal kui üldiselt Eestis, sh kaitseväe tegevväelastel, on palgad tõusnud. Seega on ka sobilik kaitseväe juhataja põhipalga suuruse ajakohastamine,» ütles kaitseministeeriumi strateegilise kommunikatsiooni osakonna juhataja asetäitja Andres Sang. 

Ta lisas, et kaitseväe juhataja põhipalk on lõplik suurus, millele ei lisandu muutuvpalka ega mingeid teisi lisatasusid.

«Kaitseväe juhataja vastutab kaitseväe valmisoleku eest täita riigikaitselisi ülesandeid, mis tähendab valmistumist riigi sõjaliseks kaitseks ja sõja puhkemise korral Eesti sõjalise kaitse juhtimist,» selgitas Sang otsust kaitseväe juhataja palka tõsta.  «Tema juhtimise ulatuseks on rahu ajal igapäevaselt üle 4000 tegevväelase ja  teenistuja, samuti Eestis viibivad liitlasväed ja üle 3000 ajateenija. Kaitseväe juhataja vastutusel on kogu Eesti käsutuses olev sõjatehnika ja laskemoon.»

Vastavalt kaitseväeteenistuse seadusele pidi, erinevalt teistest ametiisikutest, kaitseväe juhataja palga kinnitama valitsus.

Eelmise aasta 1. aprilli seisuga teenis kaitseväe juhataja 5200 eurot kuus. 

Kaitseväe juhataja uus palk hakkab kehtima alates tänasest, 1. märtsist.

Palgalisa võivad oodata ka tegevteenistuses kaitseväelased. Nimelt näeb kaitseministeeriumi arengukava nii selleks kui järgnevateks aastateks ette nende sissetuleku tõstmist tasemele, kus see ületaks 30 protsenti Eesti keskmisest palgast. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles