Nüüd on tiigrite kord

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amuuri tiiger Pootsman.
Amuuri tiiger Pootsman. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Loomaaed alustab sel laupäeval koos loomaaia sõpradega heategevuskampaaniat amuuri tiigritele uue kodu rajamiseks. Keskpäeval keskkonnahariduskeskuses põnevate tegevustega algav sündmus viib huvilised ka tulevase tiigrioru asupaika, kus avatakse Marta Liisa Koidu tiigriskulptuur.

Kõigile tiigrikostüümis saabuvatele külastajatele on loomaaia pilet sel päeval poole soodsam.

Tuleva nädala neljapäeval loomaaia keskkonnahariduskeskuses aset leidval kohvikuõhtul kõneleb loodusemees ja fotograaf Hendrik Relve nabamaade Arktika ja Antarktika looduselamustest.

Alates märtsist on loomaaia kassad avatud kella viieni, jalutada võib loomaaias kella seitsmeni.

Sõraliste majas hakkasid peale hollandi kääbuskitsede poegima ka india rippkõrvkitsed. Ilmavalgust nägid ka tumedat karva alpaka ja veel üks aksishirvevasikas.

Troopikamaja ekspositsiooni pandi Aafrika ja Aasia kõrbetirtsude pisike parv. Maisimaod elevandimajas pidasid pulmi. Liigikaitselaboris ja linnutiikidel on märgatud tiirutamas kanakulli, kes kajaka ja vabalt elava sinikaelpardi õnneks võttis. 

Teisipäeval saabusid loomaaeda Soomest kolm vöötkakku: üks Ähtäri loomapargist ja kaks Korkeasaari loomaaiast. Ähtäri loomapargis käisid loomaaia töötajad vabariigi juubelile eelnenud nädalal ka külas ja said uudistada Soome sajanda aastapäeva tähistamiseks sinna kolitud kaht hiidpandat.

Eesti Vabariigi sünnipäeval käis loomaaias üle 4700 loomahuvilise. Ka jääkarude öö meelitas krõbedast külmast ja lõõtsuvast tuulest hoolimata kohale koguni 130 pileti lunastanud külastajat.

Loomaaia ja SA Lutreola juures tegutsevate vabatahtlike heategevuslikku amuuri leopardi ja amuuri tiigri looduslike asurkondade kaitse toetamist möödunud aastal tunnustati kuldse sertifikaadiga. Ohustatud liikide kaitse toetamisest loe täpsemalt loomaaia kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles