Ukraina rahvuslased blokeerivad valimispäeval Venemaa esindused (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendivalimiste kampaaniaplakatid Venemaal.
Presidendivalimiste kampaaniaplakatid Venemaal. Foto: Kirill Kukhmar/TASS/Scanpix

Ukraina rahvuslaste ühenduste Svoboda, Paremsektori ja Rahvuskorpuse ühisjõud kavatsevad takistada hääletamist Vene presidendi valimistel Ukrainas 18. märtsil.

Svoboda pressitoimkonna üllitatud avalduses rõhutatakse, et 18. märtsil, Krimmi annekteerimise neljandal aastapäeval, kavatseb Moskva korraldada agressorriigi Venemaa Ukrainas Kiievis, Harkivis, Odessas ja Lvivis asuvates diplomaatilistes esindustes kell 8:00-20:00 hääletamise ning Ukrainas ajutiselt viibivad Vene passiga inimesed aga osaleda selles farsis.

«Ukraina rahvuslased peavad seda terve mõistuse ja kõlbluse seisukohast lubamatuks, sest Kreml korraldab nn valimised ka annekteeritud Krimmis ja okupeeritud Donbassis. Just seetõttu ei luba ukraina rahvuslased hääletada Moskoovia presidenti,» seisis avalduses.

Seetõttu kavatsevad rahvuslased minna ja ja kontrollida, et: «sel päeval ei pääseks keegi Moskoovia diplomaatilistesse esindustesse; Kremli valijaid ootavad blokeeritud hooned ja häbi koridorid, sest kõigi jaoks on silmnähtav: iga hääletamamineja toetab Ukraina ala anastamist.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles