Prohveti poolik ennustus

, Teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mulle jõudis praegu kuidagi väga reaalselt kohale, kuidas kõik kaob. Ja saab olematuks,» ütleb Mees (Mihkel Kallaste) Naisele (Liisu Krass).
«Mulle jõudis praegu kuidagi väga reaalselt kohale, kuidas kõik kaob. Ja saab olematuks,» ütleb Mees (Mihkel Kallaste) Naisele (Liisu Krass). Foto: Ruudu Rahumaru / Must Kast

​Teatri Must Kast lavastus «Prohvet» lahkab suuri teemasid isiklikus võtmes, demonstreerides urbanistlike mõttemudelite ja käitumisviiside laastavat mõju looduskeskkonnale. Populaarsed teemad, nagu taaskasutus ja toitumine, on lavastuses saanud infantiilse huumori kulunud pakendi.

Looduskeskkonnaga seotud probleemid on lavastuse tarbeks kahtlemata põhjalikult läbi tunnetatud. Selle kõige parem näide on stseene sissejuhatavad peaaegu meditatiivsed sisekaemused, mis monoloogideks vormistatult on vabad konfliktidest ja mustvalgetest lahendustest. Nii lõikab lavalt kõlav tekst rohkem autori (Kaija M Kalvet) enda lihasse, kui et üritab publikule probleeme seeditavaks viilutada. 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles