Kolm karistatud taotlejat ei saa Eesti kodakondsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kodaniku pass.
Eesti kodaniku pass. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsus arutab oma neljapäevasel istungil siseminister Andres Anvelti ettepanekuid mitte anda Eesti kodakondsust kolmele taotlejale, keda on varem karistatud kuri- ja väärtegude eest.

Valitsus arutab neljapäevasel istungil siseministeeriumi ettepanekut mitte anda Eesti kodakondsust inimesele, keda on viiel korral karistatud tahtlikult toimepandud kuritegude eest ning kes toime pannud 16 väärtegu. Isiku karistatus ei ole kustunud.

Teise eelnõu kohaselt keeldutakse kodakondsuse andmisest isikule, kes on toime pannud kuriteo, mille eest on talle mõistetud vabadusekaotus kestusega üle ühe aasta. Isiku karistatus ei ole kustunud.

Kolmanda eelnõu heakskiitmisel keeldub valitsus kodakondsuse andmisest isikule, keda on kriminaalkorras korduvalt karistatud tahtlikult toimepandud kuritegude eest. Karistatus on praeguseks kustunud.  

Siseminister teeb ettepaneku keelduda isikule kodakondsuse andmisest, kuna teda on kriminaalkorras korduvalt karistatud tahtlikult toimepandud kuritegude eest ning tema karistatuse kustumisest on möödunud liialt vähe aega, teatas valitsuse pressiesindaja.

Kodakondsuse seaduse kohaselt ei anta Eesti kodakondsust isikule, kes on toime pannud kuriteo, mille eest talle on mõistetud vabadusekaotus kestusega üle ühe aasta ja kelle karistatus ei ole kustunud või keda on kriminaalkorras korduvalt karistatud tahtlike kuritegude eest. Kodakondsuse seadus võimaldab anda erandina kodakondsuse korduvalt kuritegude eest karistatud isikule, kelle karistatus on kustunud, võttes arvesse kuriteo toimepanemise asjaolusid ning süüdlase isikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles