Kõik, mida pead teadma perega Taani Legolandi külastamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nordica

Üleni legodest koosneva maailma külastamine on laste jaoks kui unistuste täitumine ja annab nende elavale kujutlusvõimele hulgaliselt ainest. Taanis legode sünnilinnas Billundis asuvas Legolandi teemapargis on tegevust, põnevust ja avastamisrõõmu igas vanuses lastele. Lisaks arvukatele lõbusõitudele on pargis erinevad mängualad, akvaarium, kino, etendused ja palju muudki.

Foto: Nordica

Perega reisimine on aga teatavasti alati suur ettevõtmine, mis õnnestub seda paremini, mida põhjalikum on ettevalmistus. Seega oleme kokku kogunud Legolandi külastanud perede kõige kasulikumad soovitused, et reis võimalikult sujuvalt ja mõnusalt mööduda saaks.

  • Planeeri külastus pikalt ette – teemapargi piletid on varakult internetist ostes soodsamad. Internetist ostes väldid ka hiiglaslikke järjekordi väravas. Piletid saad ette näidata otse telefonist, kusjuures sissepääsu juures on ka tasuta wifi.
  • Enne külastusaja valimist tutvu pargi lahtioleku aegadega ning kalendriga, sest vahel on park nädala sees lihtsalt kinni. Kalendris on näha ka ajad, mil külastajaid vähem ja rohkem on. Lisaks on koolivaheaegadel teemapargi piletid kallimad. Eestlaste jaoks on hea aeg pargi külastamiseks augusti lõpp, mil paljud Euroopa lapsed on juba koolis, aga eestlastel vaheaeg veel kestab.
Foto: Nordica
  • Nordica Tallinn-Kopenhaageni otselend kestab vaid poolteist tundi ning on käigus iga päev mõistlikel kellaaegadel. Kampaaniaid jälgides on võimalik kogu pere väga soodsalt Kopenhaagenisse viia. Nordica lennupileti hinna sees on alati ka üks kuni 23 kg kaaluv äraantav pagas, mis tähendab, et väikelastega reisijad saavad lapsevankri alati kaasa võtta. Lastega reisi planeerides on soovitatav alati ka reisitõrkekindlustus sõlmida, sest iial ei tea, mil uus viirus lapse kätte saab.
  • Kopenhaageni lennujaamast kestab reis Legolandi vaid kaks ja pool tundi ehk sama kaua kui Tartust Tallinnasse. Reisi saab mugavalt veebis ette planeerida: lennujaamast viib rong Vejle’sse ning sealt juba eribuss otse Billundi Legolandi.
  • Park on suur ja atraktsioonidest pungil, nii et võimalusel arvesta pargi külastamiseks kaks päeva, siis ei jää midagi nägemata ja tegemata. Olenevalt hooajast ja nädalapäevast on park avatud eri aegadel ning suletakse sageli õhtul juba üsna varakult.
  • Legolandi territooriumil on ka Lego hotell, mis võib olla kaugemal asuvatest majutustest küll pisut kallim, aga hotelli toad on sisustatud Legolandi erinevate teemade stiilis ja tekitavad lastes palju lisaelevust. Eriti mugav on seal ööbida siis, kui lapsed vajavad lõunaund. Lisaks pääseb hotelli kaudu otse teemaparki, mis tähendab pikkadest järjekordadest pääsemist. Müügil on ka üsna mõistliku hinnaga paketid, mis sisaldavad Lego hotelli majutust peretoas, hommikusööki ning kahe päeva pääsmeid teemaparki kogu perele.
Foto: Nordica
  • Söök on Legolandis üüratult kallis ja enamasti pakutakse vaid kiirtoitu, nii et kogenud vanemad soovitavad perele oma toidu kaasa võtta. Sekeldusi pole selle pärast vaja karta – oma võileibade kaasa võtmine on Taanis pea igal pool lubatud ja isegi kombeks. Legolandis on söömiseks olemas eraldi piknikualad.
  • Enne atraktsiooni järjekorda seismist veendu, et sinu lapsed on selle külastamiseks piisavalt pikad – igal atraktsioonil on eraldi pikkusenõuded. Osade atraktsioonide puhul peab iga lapse kohta üks täiskasvanu kaasa minema – ka see tuleks eelnevalt endale selgeks teha, et tarbetuid pisaraid vältida.
  • Varuge ka piisavalt joogivett ja hea tuju – siis on lõbusalt veedetud aeg Legolandis garanteeritud!
Foto: Nordica
Copy
Tagasi üles