Saaremaa surmaõnnetuse lähedalt leitud mehe joove oli kriminaalne

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaal leiti laupäeva õhtul maantee äärest teadvusetu naine, kes suri haiglas.
Saaremaal leiti laupäeva õhtul maantee äärest teadvusetu naine, kes suri haiglas. Foto: Saarte Hääl

Saaremaal laupäeva õhtul segastel asjaoludel noore naise surmaga lõppenud õnnetuse paigalt seisvast autost tabatud mees oli kriminaalses joobes.

Autojuhil tuvastatud joove oli üle 1,5 promilli ehk tegemist oli joobega, mille puhul saab kohus karistada juhti kriminaalkaristusega.

Juhil tuvastatud täpset joovet prokuratuur ei avalda, ütles Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Liivi Reinhold Postimehele.

Prokuratuur ei taotle kohtult mehe vahi alla võtmist ning ta pääseb esmaspäeva jooksul pärast menetlustoimingute lõpetamist arestimajast vabadusse.

Mis laupäeva õhtul Kuressaare lähedal Reo külas juhtus ja miks sai tee kõrval lebanud naine eluohtlikke vigastusi, on praegu jätkuvalt ebaselge. «Selle selgitab välja kriminaaluurimine,» ütles Reinhhold.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb liiklusnõuete rikkumist, millega põhjustati inimese surm. Kohus saab sellise teo eest karistada kuni viieaastase vangistusega.

Saaremaal leiti laupäeva õhtul maantee äärest teadvusetu naine, kes suri haiglas, juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Häirekeskus sai kell 20.47 teate, et Reo külas Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare 132. kilomeetril suunaga Kuressaare poole seisab keset teed auto ja selles üksinda viibiv juht on joobetunnustega.

Teataja võttis autovõtmed enda kätte ja jäi politseid ootama.

Politsei tuvastas kohapeal, et 46-aastane sõiduautot Ford Mondeo juhtinud mees on alkoholijoobes. Autost ligi 360 meetrit suunaga Kuivastu poole leiti kraavist lamamas 28-aastane naine, kes toimetati raskes seisus Kuressaare haiglasse. Naine suri haiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles