Politsei püüab palgarallile järele jõuda (11)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graafika: PM

Aastaid sisemise ressursi arvelt väikeseks palgatõusuks raha leidnud politsei- ja piirivalveamet (PPA) on jõudnud piirini, kust rihma edasi ei pinguta. Peadirektor Elmar Vaheri sõnul vajab ta kõigil järgmistel aastatel palkade tõstmiseks 15 miljonit lisaeurot, sest selleta järgneks koondamine ja kukuks politseitöö kvaliteet.

Kui ühe-kahe lisamiljoni taotlemine on riigiametites kujunenud pigem igasügiseseks harjumuseks, siis PPA juhi Elmar Vaheri äsjane samm kõneleb millestki palju tõsisemast.

Sel esmaspäeval peaminister Jüri Ratasega kohtunud Vaher küsib alates tulevast aastast PPA-le 14,7 miljonit lisaeurot, et politsei palgad Eesti keskmisele järele ja mõnel juhul ettegi aidata. Tegu oleks püsikuluga, mis neelaks 2022. aastani kokku üle 63 miljoni euro. Teisiti aga ei saa, sest PPA on inimestest tühjenemas.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles