Harjumaal koguneb 800 last ohutuspäevale

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil päästjate maskott päästekoer Nublu.
Pildil päästjate maskott päästekoer Nublu. Foto: Ants Liigus

Mai lõpus peetakse Harjumaal 800 lapsele ohutuspäeva «Teeme head», kus neile jagatakse turvalise elukeskkonna ja loodushoiuga seotud teadmisi ja oskusi.

Teist aastat korraldatav ohutuspäev toimub 30. ja 31. mail Harjumaal Paunkülas ning sellel osalevad Kose ja Kõue valla lapsed.

Koolituspäev on üles ehitatud töötubadena, kus õpitakse päästeviise. Töötubades tutvustavad politsei, kaitseliit, päästekeskus ja kiirabi oma masinaid ja varustust ning räägivad vee- ja liiklusohutusest. Päästeameti demineerijad näitavad, kuidas töötab pommirobot. Oma ala asjatundjad tutvustavad nii mootoritega kui kondiaurul töötavaid liiklusvahendeid, mis mõeldud kasutamiseks nii tänaval kui võidusõidurajal.

Maanteeamet räägib lastele jalgratta, rolleri ja mopeediga liiklemisest, tutvustab kohustuslikku turvavarustust, juhib tähelepanu liiklusmärkidele, ohtudele liikluses ning turvavöö ja peatoe õigele kasutamisele.

Ohutuspäeva raames valmib laste fotode ja joonistuste põhjal riskianalüüs «Ohtlikud kohad teekonnal kodust kooli», mis vormub näituseks mõlema valla asutustes. Lisaks kogutakse mänguasju abi vajavatele lastele Eestis ja mujal maailmas. Lastele esineb lauljatar Sandra Nurmsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles