Soovitus: milliseid Tartu restorane tasub sel kevadel külastada

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Werner Restoran

Ülikoolilinn Tartu ärkab talveunest nagu kogu Eesti. Otsisime Tartust kokku põnevad restoranid, mida võiks sel kevadel külastada! Restoranide, kohvikute ja kõrtside tutvustused on esitatud tähestikulises järjekorras.

Restoran Antonius – enam kui maitseelamus

Foto: Restoran Antonius

Restoran Antonius on samanimelise butiikhotelli juures asuv õdus 42-kohaline restoran, mis haarab sisseastuja oma lummusesse alates esimesest hetkest! Õhtuvalgust heitev klaasaatrium ning omanäoline tänapäevaseid Eesti disaini elemente ajalooga siduv interjöör moodustavad koha, kus on tõesti hea olla. Siia on mõnus tulla õhtul armsama või sõpradega einestama, aga samas sobib Antonius ideaalselt nii sünnipäeva, firmapeo kui ka pisema pulma pidamiseks.

Foto: Restoran Antonius

Menüüs on esikohal toidu valmistamine kvaliteetsest toorainest ning tihe koostöö kodumaiste tootjatega, unustamata taimetoiduhuvilisi. Toit on tõeliselt maitsev, mida täiendab esmaklassiline ning põnev Vana Maailma veinivalik. Osa sellest on võimalik saada 3. mail, kui peakokk Taavi Adamson ja tippsommeljee Rein Kasela esitlevad uut kevadsuvist menüüd. Kui see teid veel ei veennud, siis korduvalt Eesti parimate söögikohtade hulka valitud Antonius on hinnatud White Guide 2018 restoranijuhi poolt kui väga hea tasemega restoran! Liites siia äärmiselt tähelepaneliku teeninduse, pole ime, et külastajad soovivad siia ikka ja jälle tagasi tulla. Lihtsalt suurepärane!

hotelantonius.ee/restoran/a-la-carte-restoran

facebook.com/hotelantonius

instagram.com/antoniushotel

Restoran Burro – tuline kõhutäis otse Mehhikost!

Foto: Restoran Burro

Burrito, quesadilla, chilli con carne, guacamole, taco koos kaktuseviina, mõnusa Margarita kokteili või parima jääkülma Mehhiko õllega – Burrost ei lahku keegi naeratuseta, mille suudab näole tuua vaid maitsev kõhutäis! Tartu ja terve Lõuna-Eesti ainus Mehhiko kööki pakkuv kõrts Burro asub Tasku keskuse teisel korrusel. Tex-mex söögikoha interjöör on silmnähtavalt nii viimse detailini läbi mõeldud, et üle läve astudes leiab end justkui mõne Mehhiko väikelinna tänavaäärsest kõrtsist.

Foto: Restoran Burro

Restorani esindaja Raul Tomingase sõnul oligi nende plaan algusest peale teistest erineda nii sisekujunduse, teematekstide, värvikate toidunimede kui ka toimuvate ürituste näol, olgu selleks siis tšillipiparde söömise võistlused või lõbusad tequila workshopid. Kui soovite teada, kes või mis on munadeta mehhiklane, kuidas käib Vene rulett Mehhiko moodi või kuidas maitsevad matšeetehoop ja Salma Hayeki suudlus, seadke sammud julgelt Burrosse! Lubame, et maitseelamus on garanteeritud. Viva Burro! Viva Mexico!

www.burro.ee

Kohvik Cookbook pakub maitseelamusi ja seikluseid maalt ja merelt

Foto: Kohvik Cookbook

Cookbook ehk Kokaraamat pakub maitseelamusi maalt ja merelt, lisaks kohapeal valminud hõrgud koogid koos linna parima kohviga – sellest on raske lihtsalt mööda jalutada! Cookbooki austajatele meeldib hea toit, sõbralik teenindus, hubane olemine ja Tasku akendest avanev kaunis vaade linnale ja Emajõele. Ja muidugi raamatud, mida Rahva Raamatus asuv armas kohvik oma klientidele tassikese tee ning maitsva lõunasöögi kõrvale lugeda pakub!

Foto: Kohvik Cookbook

Cookbookist leiab igaüks midagi meelepärast. Kohvik muudab menüüd vastavalt hooajale kaks korda aastas, kuid 10 aasta tegutsemise jooksul on külastajatel välja kujunenud ka omad lemmikud, mida kokad on valmis valmistama nii suvel kui ka talvel. Meie soovitame lisaks uutele maitsetele proovida koorest lõhesuppi, sooja kanasalatit ja kreembrüleed murakamoosiga – see on kindla peale minek! Ja kui lummavad maitsed teid kummitama jäävad, saab Cookbookist tellida ka catering-teenust. Hea teada!

www.cookbook.ee

Restoranis Joyce loomingulisusest puudust ei tule

Foto: Restoran Joyce

Uues ja moodsas V Spaahotellis asuv restoran Joyce on kiire tähena tõusnud Tartu tipprestoranide sekka. Ja seda täiesti auga: intensiivseid ja puhtaid maitseid armastav peakokk Mihkel Manglus on noor maitsemaailma talent, kes on kogemusi omandanud erinevates Michelini tärnidega pärjatud restoranides Euroopas. Tegemist on Eesti ühe loomingulisema restoraniga, mis ei väsi üllatamast.

Aprilli keskpaigast on oodata uuenenud kevadmenüüd ning 31. mail 2018 on restoranis Joyce toimumas eksklusiivne 6-käiguline kahe peakoka õhtusöök, kus oskuseid näitab Mihkel Mangluse kõrval Mon Repos peakokk Vladislav Djatšuk ja Tchaikovsky sommeljee Bart Dufour. Restorani Joyce fännid on juba kannatamatud!

Foto: Restoran Joyce

V Spaahotellis asub ka hubane ja romantiline pariisi-hõnguline kohvik nimega V Café, mis pakub kvaliteettoitu ja ahvatlevaid hõrgutisi ka kõige kiiremal päeval. Saladuskatte all võime avaldada, et V Café kookide kuulsus ei lõppe Tartu linna piiriga...

https://www.joyce.ee

Vilde ja Vine – legedaarne parima veini ja unustamatute õhtusöökide pakkuja

Foto: Vilde ja Vine

Vilde on läbi aegade olnud legendaarne kohtumispaiks tartlastele ja Heade Mõtete Linna sõpradele. See on hubane ja müstilise võlujõuga ajaveetmiskoht, kus ühise keele leiavad kunst, vein ja suurepärased toidud ning alati meeldiv seltskond. Vilde leiab mittetartlane üles lihtsa vihje abil – maja ees asub enimpildistatud kujude duo Vilde ja Wilde. Suviti on avatud ka 120-kohaline terrass, mis lausa kutsub päikesepaistel einet ja klaasikest nautima.

Foto: Vilde ja Vine

Lisaks maitsvale ja põnevale a la carte menüüle ning linna parimale veinivalikule oskab Vilde üllatada kunstinäituste ning täiesti omamoodi üritustega. Ainulaadne õhtusöök pilkases pimeduses paneb külastajad uudsesse rolli ja laseb proovida, kas ja kuidas täielikus pimeduses hakkama saada. Silmaklappidega maitseelamuste õhtusöögil tuleb aga ainult maitsest juhindudes mõistatada, mida sööte. Käsitööõllede õhtusöögil saadakse teada, milline õlu ja millal erinevatesse olukordadesse sobib ning sommeljee Mihkel Oras läbiviidavad veinikoolitused on ühtaegu harivad, aga ka meelelahutuslikud ja meeleolukad.

Õige toit ja õige vein on iga ürituse õnnestumisel äärmiselt olulised!

www.vilde.ee

www.facebook.com/vildejavine

Werner Restoran üllatab nii uue menüü kui ka interjööriga

Foto: Werner Restoran

Tartu vaimuelu keskus Werner on juba üle 100 aasta kultuuritegelaste kohtumispaigaks. Uue sammuna astus Werner nüüd restoranimaailma, pakkudes erakordseid maitseelamusi alates kurgikoogist ürdijäätisega ja leiva-rummi maiustusest kuni peoroani jaanalinnust või piisonist! Sinna juurde kuulub parimate sommeljeede kujundatud veinikaart, et pakkuda toidu kõrvale nende maitset pikendavat jooki. Teisel korrusel asuva äsjarenoveeritud restorani 1930ndate salongilik hubane atmosfäär on suurepärane koht romantiliseks õhtusöögiks või asjalikuks ärilõunaks. Klaasist sein köögi ja restorani vahel annab ainulaadse võimaluse jälgida kokkadele askeldamist.

Foto: Werner Restoran

Werneri ruumid mahutavad kuni 75 külalist, lisaks on siseõues 40-kohaline suveterass. Privaatsuse austajatel või koosolekuks on hea broneerida privaatne ruum, näiteks Sigari saalis on olemas tehnika seminaride ja koolituse pidamiseks. Restorani taustamuusikaks on mõnus jazz ning alates maist olete kutsutud elava muusikaga õhtusöögile! Werneri trumpideks on lisaks hämmastavale menüüle, menüü järgi kujundatus veinikaardile ja kütkestavale sisekujundusele teenindajad, kelle sõbralikkus, asjalikkus ja külalislahkus ei jää märkamata ühelegi kliendile. Astuge sisse, nautige toitu ja muusikat ning laske end hellitada!

www.werner.ee

Copy
Tagasi üles