Kõik raudteeülesõidud ikkagi ei saa tõkkepuud

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis on arvukalt ilma tõkkepuuta raudteeülesõite.
Eestis on arvukalt ilma tõkkepuuta raudteeülesõite. Foto: Ardi Truija

Eesti Raudtee plaan seada üles rohkem tõkkepuid ei puuduta sugugi kõiki raudteeülesõite, riigifirmale kuuluvaid ülesõite täiustatakse vastavalt riskihinnangule, kuid Edelaraudtee lisainvesteeringuid ei plaani.

Kahe suurettevõtte peale kokku on Eestis 223 avalikku raudteeülesõitu, neist 152 kuulub Eesti Raudteele ja 71 Edelaraudtee Infrastruktuuri AS-le, vahendab ERR uudisteportaal  raadiouudised.

Praegu on Eesti Raudtee hallata 40 tõkkepuuga ülesõitu, lähiaastatel lisandub 51 ning need investeeringud olid otsustatud juba varem.

Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee ütles, et on selge, et Valga ja Koidula vahele, kus meil rongid liiguvad kiirusega 25 km/h täna, sinna ei ole mõtet panna sellist varustust.

Edelaraudteele kuuluvast 71 ülesõidust on tõkkepuuga kaitstud üheksa, reguleerimata on neil 42 ülesõitu ning ettevõtte juhatuse esimees Rain Kaarjas ütles, et nemad investeeringuid ei plaani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles