Politseijuht allilmast: 20 grupeeringust ohtlikud on kuni üheksa (9)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher.
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher. Foto: Tairo Lutter

Mõrvauurijast politsei- ja piirivalveameti juhiks tõusnud Elmar Vaher räägib, kuidas tema ekskolleegid keskkriminaalpolitseist kuritegelike grupeeringute paljastamisega uuele tasemele jõudsid ja millised on mitme põneva uurimise tagamaad.

Politsei on viimastel aegadel võtnud järjest kinni mõjukaid kuritegelikke grupeeringuid. Vanasti oli ka selliseid uudiseid, kuid nende sisu olid lihtne: keegi nõudis kuskil teiselt võlga, politsei fikseeris olukorra ja esitas süüdistuse väljapressimises. Nüüdsed uurimised on palju mitmekihilisemad. Kust tuli politseil selline arenguhüpe?

Siin on mitu põhjust. Politsei ja ennekõike organiseeritud kuritegevuse vastu võitlev keskkriminaalpolitsei sõltub info hulgast ja kvaliteedist. Kui Eesti inimene usaldab meid, siis saame ka kvaliteetsemat infot. Informatsioon on meie relv. Nii lihtsalt on.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles