Ossinovski: kliinikum rikkus Põlva sünnitusosakonda sulgedes lepingut (3)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva iniemsed võitlevad usinalt kohaliku haigla sünnitusosakonna sulgemise vastu.
Põlva iniemsed võitlevad usinalt kohaliku haigla sünnitusosakonna sulgemise vastu. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski leiab, et Tartu Ülikooli Kliinikum (TÜK) on käitunud Põlva ja Valga haigla sünnitusosakondi sulgedes kohaliku kogukonna suhtes sõnamurdlikult ja palub kliinikumil sünnitusosakondade sulgemisotsus ümber vaadata.

«Pöördun teie poole, et väljendada sotsiaalministeeriumi tõsist rahulolematust seoses teie poolt juhitava Põlva ja Valga haiglate sünnitusosakondade sulgemise protsessiga,» vahendab ERR uudised ministri kirja TÜ kliinikumi juhatusele ja nõukogule.

Minister tuletas meelde, et kliinikumist sai mõlema haigla enamusaktsionär riigi heakskiidul ja võrgustumise käigus palus ta ministrina leppida üldhaiglatega kokku nendes eriarstiabi erialades, mille osutamine kindlasti jätkub Valgas ja Põlvas ka pärast enamuse omandamist TÜ kliinikumi poolt.

Põlva haigla aktsionäride 2017. detsembris sõlmitud leping sätestas, et haigla pakub sünnitusabi vähemalt aastani 2019. Ka 2017. aasta novembri viimastel päevadel Ossinovski poolt allkirjastatud Põlva haigla funktsionaalne arengukava lähtub samuti sellest kokkuleppest ning ütleb, et 2020. aastal enam sünnitusabi ei planeerita.

«Sellest tulenevalt leian, et TÜK on käitunud kohaliku kogukonna suhtes sõnamurdlikult, kuna Põlva haigla nõukogu 13. märtsi otsuse kohaselt lõpetatakse sünnitusabi osutamine alates oktoobrist 2018,» kirjutas Ossinovski.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles