Naise mõrvas kahtlustatava mehe kommentaar Postimehele: «pole vaja»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viru maakohus võttis täna vahi alla naise mõrvas kahtlustava 42-aastase Sergei, kohtusaalist väljudes ütles mees Postimehe küsimusele juhtunu kohta vastuseks vaid: «Pole vaja».

Kohtuistungil nägi Sergei välja masendunud. Tema näol on kriimustused, mis võib viidata kähmlusele, mis lõppes naise surmaga.

Ilusalong «Alёna Golubeva» asub Narvas Viru maakohtu kõrvalmajas. Ilusalong on suletud, salongis valitseb suur segadus, mööbel on segi paisatud ja seinal on vereplekid.

Politsei sai teate Juhkentali tänaval asuvast ilusalongist leitud 42-aastase naise vägivallatundemärkidega surnukehast laupäeva õhtul kell 22.15, ütles Ida prefektuuri pressiesindaja Postimehele.

Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni naise 42-aastase abikaasa. Pühapäeval esitati talle kahtlustus mõrva toimepanemises.

Viru ringkonnaprokuratuur taotles täna kohtult kahtlustatava mehe vahistamist. Viru maakohus rahuldas prokuratuuri taotluse ning võttis mehe kohtueelse menetluse ajaks vahi alla.

«Kuigi kahtlustataval ei ole kehtivaid kriminaalkaristusi, saab käesoleva kahtlustuse aluseks olevate asjaolude pinnalt rääkida mehe kalduvusest toime panna isikuvastaseid kuritegusid ning esineb reaalne oht, et vabaduses võib mees toime panna uue kuriteo,» selgitas Viru ringkonnaprokuratuuri prokurör Jaanika Kõrgmaa.

Narva politseijaoskonna juht Sergei Andrejev ütles rahvusringhäälingu uudisteportaalile, et politsei oli märtsi alguses, 5. ja 9. märtsil saanud kaks teadet sama mehe vägivalduse kohta, kuid andmebaaside erinevuse tõttu jäid need kaks juhtumit üksteisega seostamata.

«Perekonna kohta oli kaks teadet, kuid kuna me neid kahte juhtumit omavahel ära ei sidnud, läks see info kaduma. Kindlasti on meil vaja elanikkonna kvaliteetsema teenindamise jaoks tööd teha. Kuna need kaks juhtumit me omavahel ära ei sidnud, siis ei rakendatud neid meetmeid, mida politsei kasutab lähisuhtevägivalla korral, ja ei teostanud selle perekonna puhul järelvalvet,» ütles Andrejev.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku mõrva paragrahvi järgi. Kohus võib sellise teo eest määrata eluaegse vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles