Kaitsevägi selgitab: miks traalivad pealinna kohal iga päev militaarkopterid?

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel esmaspäeval saabusid Eestisse neli Ühendkuningriigi mitmeotstarbelist helikopterit Lynx Wildcat AH1.
Eelmisel esmaspäeval saabusid Eestisse neli Ühendkuningriigi mitmeotstarbelist helikopterit Lynx Wildcat AH1. Foto: Kaitseväe peastaap

Tallinlaste seas segadust tekitanud liitlaste militaarkopterid tegid linna kohal tutvumislende.

Tallinlased on märganud, et iga päev vihisevad pealinna kohal militaarkopterid. 

Kaitseväe pressijaoskonna ülem Arvo Jõesalu selgitas, et just nädal tagasi saabusid Eestisse neli Ühendkuningriigi mitmeotstarbelist helikopterit Lynx Wildcat AH1, mis hakkavad paiknema Ämaris.

«Pilootide jaoks on olulise tähtsusega tutvuda piirkonnaga, kus nad lendama hakkavad. Seda nii päevavalges kui ka pimedal ajal ning nii tegid liitlaste kopteripiloodid kuni eelmise laupäeva õhtuni tutvumislende nii Tallinna, Tartu kui ka Tapa suunal.»

Jõesalu sõnul teevad kopterid järgneva nelja kuu jooksul koostööd nii siin paikneva liitlaste lahingugrupi kui Eesti Kaitseväega.

«Tänaseks on tutvumislennud tehtud. Kuna Wildcati kopterid on Eestis veel neli kuud, siis võib neid ka järgnevatel kuudel meie õhuruumis lendamas näha.»

Täna saab taas liitlaste koptereid Tallinna kohal näha. Seekord seoses üle-riigilise veteranipäevaga.

Eelmisel esmaspäeval saabusid Eestisse neli Ühendkuningriigi mitmeotstarbelist helikopterit Lynx Wildcat AH1
Eelmisel esmaspäeval saabusid Eestisse neli Ühendkuningriigi mitmeotstarbelist helikopterit Lynx Wildcat AH1 Foto: Kaitseväe peastaap
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles