Valitsus nimetab Vaheri ja Sinisalu uuesti ametitesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA peadirektor Elmar Vaher.
PPA peadirektor Elmar Vaher. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Valitsuse neljapäevase istungi päevakorras on korralduse eelnõu Elmar Vaheri nimetamiseks politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori ametikohale ning Arnold Sinisalu nimetamiseks kaitsepolitseiameti peadirektori ametikohale.

Kehtiva korra kohaselt nimetab valitsus politsei- ja piirivalveameti peadirektori ametikohale viieks aastaks valdkonna eest vastutava ministri ettepanekul, kuulates ära riigikogu õiguskomisjoni arvamuse. Riigikogu õiguskomisjon toetab Vaheri jätkamist PPA peadirektorina, teatas valitsuse pressiesindaja.

Vaheri uus ametiaeg politsei- ja piirivalveameti peadirektori ametikohal kestaks alates 2. maist 2018 kuni 1. maini 2023. Vaher on sündinud 1. mail 1975, ta on PPA peadirektor alates 2. maist 2013.

Kaitsepolitseiameti peadirektori nimetab valitsus ametikohale viieks aastaks valdkonna eest vastutava ministri ettepanekul, kuulates ära riigikogu õiguskomisjoni ja riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve komisjoni arvamuse. Mõlemad komisjonid toetavad Arnold Sinisalu jätkamist kapo peadirektorina.

Sinisalu uus ametiaeg kapo peadirektori ametikohal kestaks alates 16. juunist 2018 kuni 15. juunini 2023. Sinisalu on sündinud 20. veebruaril 1970. Tal on doktorikraad õigusteaduses. Sinisalu on töötanud kapos alates 1993. aastast, peadirektoriks sai ta 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles