Mäggi: minu erakond on Eesti Vabariik (23)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhtekorraldusfirma Powerhouse omanik Janek Mäggi.
Suhtekorraldusfirma Powerhouse omanik Janek Mäggi. Foto: Eero Vabamägi

Tulevane riigihalduse minister Janek Mäggi avaldas Facebookis postituse, kus ta tänas nii sõpru kui vaenlasi ja ütles, et tema erakond on Eesti Vabariik. 

«Ma tänan kõiki sõpru, et nad ei ole usku minusse kaotanud. Ma tänan kõiki vaenlasi, et nad teevad kõik selleks, et mul oleks väga lihtne valmistada neile sügav pettumus,» kirjutas Mäggi. «Ma tänan Jumalat, et ta ei ole mind maha jätnud. Minu erakond on Eesti. Minu erakond on Eesti Vabariik.» 

Loe postitust täismahus:

Peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas tegi eile suhtekorraldusfirma Powerhouse juhile Janek Mäggile ettepaneku asuda riigihalduse ministri kohale ning Mäggi võttis ettepaneku vastu. Ta märkis, et loodab uude ametisse asuda juba järgmisel kolmapäeval. 

Ootamatu otsus tekitas furoori, mistõttu kirjutas peaminister Jüri Ratas sotsiaalmeedias Mäggi kaitseks postituse, kus ütles, et kuigi Mäggi pole jõudnud veel riigihalduse ministri ametikohale asudagi, on hakatud ründama tema isikut ja kunagisi väljaütlemisi.

«Kahtlemata on Janek aastate jooksul esinenud mitmete julgete ning tihti tahtlikult debatti esile kutsuvate mõtteavaldustega,» kirjutas Ratas. «Tema senist töökäiku ning tegevusala arvestades on see igati mõistetav. Kindlasti ei nõustu ka mina iga tema mõttekäiguga, täpselt nagu tema ei pruugi toetada iga minu avaldust. Küll aga leian, et kedagi ei tohi üksikute ning taustsüsteemist välja võetud lausete eest hukka mõista. Iga inimest tuleb hinnata eeskätt tema tegude järgi.»

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles