Paides pühitsetakse sisse hukkunud politseinike mälestustahvlid

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hukkunud politseinike mälestusmärk Mäo ristis.
Hukkunud politseinike mälestusmärk Mäo ristis. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Homme toimub Paide Püha Risti kirikus teenistusülesannete täitmisel hukkunud politseiametnike mälestustahvlite pühitsemise jumalateenistus.

Ühel graniittahvlil on esimesel iseseisvusajal  teenistusülesannete täitmisel ja Nõukogude Liidu vangilaagrites hukkunud 29 ja teisel taasiseseisvunud Eestis hukkunud 19 politseiniku nimed.

«Hukkunud politseinike mälestustahvlid Paide Püha Risti kirikus jäävad alatiseks meenutama neid, kes oma elu on andnud töökohustusi täites või kes oma ameti tõttu vangilaagritesse viidi ja sealt tagasi ei tulnud,» ütles politsei peakaplan Jaan Jaani.

«Nüüd on meil koht, kus neid kõiki rahus mälestada ja viimast austust avaldada,» lisas Jaani.

Paide Püha Risti kiriku seinale paigaldatud mälestustahvlite autoriks ja töö teostajaks on Pärnumaa skulptor Ülo Kirt.

Tahvlite maksumus on 30 000 krooni, millest 12 000 maksis politseiamet ja 18 000 annetasid politseiorganisatsiooni töötajad.

Homme kell 13.30 toimub Mäo mälestusmärgi juures teenistusülesannete täitmisel hukkunud politseiametnike mälestustseremoonia, mille lõppedes orienteeruvalt kell 14.00  toimub Paide Püha Risti kirikus mälestustahvlite pühitsemise talitus, mida viib läbi politsei peakaplan Jaan Jaani.

Kaasa teenivad Lõuna politseiprefektuuri kaplan Valdo Lust ja Ida politseiprefektuuri kaplan Ago Rand.

12.novembril tähistab Eesti politsei oma 90. aastapäeva. Mälestustahvlite avamine Paide kirikus on juubeliürituste esimene oluline sündmus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles