Eesti turist päästis Türgis lapse elu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Martin Vallimäe

Eesti turist päästis möödunud nädala lõpus Türgis lapse elu, kui oskuslike elustamisvõtetega pani taas hingama vee alla vajunud ja teadvuse kaotanud lapse.

Lapse päästjaks osutus kommunikatsioonispetsialist Martin Vallimäe, kes kirjeldas sotsiaalmeedias, et ärevad hetked leidsid aset pühapäeval hotelli basseini ääres.

Appikarjete ajaks oli laps juba veest välja toodud, kuid ta ei hinganud enam. «Teadvusetu poiss oli näost valkjas-lilla, keha oli lõtv, suu avatud. Ümbritsevatest inimestest märkasin vaid ema, kes palus, ise veel basseinis olles ühe käega lapse rindkerele vajutades, südantlõhestavalt abi. Hakkasin pumpama,» kirjeldas Vallimäe toimunut.

Mõne hetke pärast hakkas poiss toibuma. «Veel veidi abi ning juba lahkunud elu hakkas tagasi tulema. Laps oksendas vett ning sai mõne ajaga hingamise tagasi. Ta oli päästetud,» lisas Vallimäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles