Põhja-Tallinnas naiste ründamises kahtlustatav mees on sarivägistaja (7)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägistamisohvri kehalt ja rõivastelt otsitakse eelkõige spermat, verd, keharakke, karvu, sülge.
Vägistamisohvri kehalt ja rõivastelt otsitakse eelkõige spermat, verd, keharakke, karvu, sülge. Foto: Kristjan Teedema

Mullu novembris pärast Põhja-Tallinnas vägistamises kahtlustatava Enriko kinnipidamist palus politsei avalikkuse abi, et leida üles veel tema potentsiaalseid ohvreid. Nüüd on mehele esitatud süüdistus kahe vägistamise ja mõrva eest, ent ohvreid leiab juba tema minevikust.

Vanglas veedetud aastate jooksul on Enriko (39) vahetanud nime. Varasema nimega Aimer Kivimägi mõisteti 2006. aastal süüdi alaealise vägistamises.

Kohus määras mehele kuueaastase vangistuse, kuid lühimenetluse tõttu arvati sellest kolmandik maha. Sellest omakorda pidi ta reaalselt vangis olema viis kuud, ülejäänud aeg jäi tingimisi katseajaga.

Ent juba kolm aastat hiljem mõisteti mees uuesti süüdi vägistamises. Ka siis sai Kivimägi karistuse lühimenetluse korras ehk seitsmeaastasest vangistusest arvestati kolmandik maha. Kaks korda vägistamises süüdi mõistetud mees pidi vangi minema neljaks aastaks ja kaheksaks kuuks.

Vahepealsetesse aastatesse jääb veel mitu süüdimõistvat kohtuotsust kehalise väärkohtlemise eest. 2015. aastal nõudis Kivimägi Tartu vanglalt kahjutasu summas 20 192 eurot. «Kaebaja hinnangul on kahju tekkinud tema kinnipidamise tõttu Tartu vanglas inimväärikust alandavates tingimustes,» seisab kohtuotsuses. Kohus vangi kaebust siiski ei rahuldanud.

Tutvumisportaalis Flirtic kirjutas Enriko veel mullu augustis, et tema elukoht on Helsingi, Soome. Veebis on mees jaganud ka kirju Helsingi kohtumajast ja sealselt politseilt.

Kirjutised Maatriksist

Vägistamises kahtlustatava mehe sotsiaalmeedia postitused.
Vägistamises kahtlustatava mehe sotsiaalmeedia postitused. Foto: facebook.com

Vaba mehena hakkas Enriko möödunud kevadel tegema sotsiaalmeediasse kummalisi postitusi. Postituste järgi kahtlustas mees mitmete tuntud inimeste ja oma tuttavate tegutsemist nn Maatriksi heaks.

«Nüüd on siis see Maatriksi teema politseis Eestis ja mind pannakse mingiks ajaks vanglasse või hullumajja. Ma ei teagi, kas ma tulen sealt elusana välja,» kirjutas ta novembris.

Pärast naiste ründamist 12. ja 13. novembril kirjutas ta sotsiaalmeediasse: «Sellepärast, et seda ei lõpetata ära, hakkasin ma 12.11.2017 õhtul lihtsalt väga jõhkralt kõigile vastu tegema – röövima, vägistama, tapma jne.»

12. novembril kella 18.30 paiku ründas ta süüdistuse järgi Tallinnas Hipodroomi läheduses asuva metsatuka ääres ühte naist. Mees lohistas naist metsatuka suunas, kus jätkas naise löömist, seejärel röövis temalt mobiiltelefoni, dokumente ja pangakaardi, vägistas teda ning põgenes sündmuskohalt.

Ööl vastu 13. novembrit ründas ta järgmist naist. Süüdistuse järgi leidis see aset Tallinnas Koplis asuvate garaažide juures. Tänu sellele, et möödakäija kuulis naise appikarjeid, jäi kuritegu lõpule viimata.

15. novembril läks süüdistatav enda tuttava mehe juurde. Süüdistuse järgi röövis ta tuttavalt pangakaardi ning seejärel tappis ta piinaval viisil. Uurimisversiooni järgi kavatses mees pärast mõrva röövitud pangakaardiga raha välja võtta.

Arstid hindasid Enriko süüdivaks ja nüüd ootab teda ees järjekordne kohtupidamine.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles