Galerii: Jaapani kaitseminister külastas esmakordselt Eestit (1)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseminister Jüri Luik kohtus täna Tallinnas Jaapani kaitseminister Itsunori Onoderaga. Ministrite kohtumise fookuses oli küberkoostöö edendamine Eesti ja Jaapani vahel.

«Eesti ja Jaapani julgeoleku nägemus on sarnane, sest vaatamata kahe riigi omavahelisele kaugusele on sarnased ka meie julgeolekualased probleemid,» ütles kaitseminister Luik.

Ministrid nõustusid, et nii Eestis kui ka Jaapanis mõistetakse küberkaitse olulisust ning selles valdkonnas nähakse suuremat koostöö vajadust nii kahepoolselt kui ka NATOs. «Tänu mõlema riigi kõrgele tasemele infotehnoloogias ja küberkaitses saame olla üksteisele võrdväärseteks partneriteks,» lisas Luik. 

Eelmisel sügisel esitas Jaapan taotluse liitumaks NATO küberkaitsekoostöö keskusega Eestis. Täna külastas minister Onodera keskust ka isiklikult.

Lisaks kahepoolsele koostööle rääkisid kahe riigi kaitseministrid julgeolekuküsimustest, mis seotus Põhja-Korea, Venemaa ning Hiinaga ja arutasid Jaapani ning NATO koostöö teemal.

Eile külastas kaitseminister Itsunori Onodera Ämari lennubaasi, kus sai ülevaate Eesti õhuväest ning seal parasjagu toimunud õppusest Siil. Samuti tutvus minister Ämaril Prantsuse õhuturbe kontingendi tegevusega.

Lisaks Ämarile külastas minister Onodera ka suurõppuse Siil külaliste päeva miinisadamas. Jaapani kaitseminister tunnustas Eesti Kaitseliitu ja meie vabatahtlike riigikaitsjate soovi panustada oma riigi julgeolekusse.

 Minister Onodera on esimene Jaapani kaitseminister, kes Eestit külastanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles