Eesti 200 juht soovib nimevaidlusest hoolimata liikumisega edasi minna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Kallas.
Kristina Kallas. Foto: Erik Prozes

Poliitilise liikumise Eesti 200 üks liidreid Kristiina Kallas andis kolmapäeval mõista, et soovib liikumise tegevuse jätkumist hoolimata sel nädalal vallandunud nimevaidlusest.

«Me peame koos edasi minema nimevaidlusesse takerdumata,» kirjutas Kallas kolmapäeval sotsiaalmeedias. «Kordan avalikult seda, mida ma olen MTÜ Eesti Kultuur 200 inimestele ka kirjavahetuses öelnud, et me soovime koostööd, ühist meelt kasvatada ja ühist jõudu koondada. Eesmärk on meil ühine,» märkis Kallas.

Eelmisel nädalal manifesti Eesti 200 avaldanud Kallas koos kaaslastega sattus nime ametlikult registreerimise osas vastasseisus MTÜ-ga Eesti Kultuuri Koda mis oli juba 2015. aastal algatanud Eesti kultuuritegelasi ühendava töörühma Eesti 200.

«Eesti 200 on meie kõigi ülesanne. Me kõik koos saame tegutseda selle nimel, et 200-aastane Eesti oleks väärikas, iseseisev ja elujõuline. Meid, nii eelmisel nädalal manifesti avaldanud inimesi kui ka Eesti Kultuur 200 ümber koondunud inimesi ühendab üks suur eesmärk – see on kaugemale vaatava ühiskondliku mõttejõu tekitamine,» kirjutas Kallas. «Meie soov ei saa olla kaubamärgi abil endale isikliku kasu tekitamine või kellelegi teisele kahju tekitamine. Me ei taha olla Andres ja Pearu,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles