Mehhikos peeti kinni veel üks filmitudengite tapmises kahtlustatav

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldaja tapetud tudengite fotodega.
Meeleavaldaja tapetud tudengite fotodega. Foto: Eduardo Verdugo / AP

Mehhiko võimuesindajad teatasid, et pidasid neljapäeval kinni veel ühe mehe, keda kahtlustatakse kolme filmitudengi mõrvas.

Üliõpilased rööviti, neid piinati ja lõpuks tapeti. Juhtum põhjustas Mehhiko avalikkuses suurt meelepaha.

Siseminister Alfonso Navarrete ütles, et viimasena vahistatud on keegi Jonathan N, kes võeti kinni föderaalpolitsei haarangu käigus riigi keskosas asuvas Metepeci linnas. Otsitakse veel ühte kahtlusalust.

Varem on politsei tabanud kaks kahtlusalust, kellest üks on tuntud räppar ja internetikeskkonna Youtube staar Christian Omar Palma Gutierrez artistinimega QBA. Mehel on Youtubes 135 000 tellijat ja tema videotel miljoneid vaatamisi. Räppar tunnistas, et oli mõrvadega seotud ning liitus kartelliga sõbra vahendusel. Räppar ütles uurijatele, et tema ülesanne oli mõrvatud õpilaste kehade happes lahustamine.

Navarrete hinnangul on tegemist suure edasiminekuga "väga valulikus ja sümboolses juhtumis".

Guadalajaras ülikooli filmiprojektiga tegelenud 25-aastane Javier Salomon Aceves Gastelum, 20-aastane Daniel Diaz ja 20-aastane Marco Avalos jäid kadunuks 19. märtsil.

Politseiuurijate info kohaselt pidasid narkokartelli Jalisco Uus Generatsioon kurjategijad noormehi rivaalitseva uimastijõugu liikmeteks. Tudengid rööviti maanteelt, kui nende autot tabas rike ja viidi kartelli peakorterisse, kus neid julmalt piinati, kuni üks ohvritest suri vigastustesse. Hiljem tapeti ka kaks ülejäänud üliõpilast. Laibad visati happetünnidesse.

Juhtum vallandas Mehhikos laialdase pahameeletormi ja massimeeleavaldused, millega ühinesid mitmed kuulsused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles