Aprillis kadunuks jäänud patrullpolitseiniku surnukeha leiti Aegviidust

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud politseiniku otsingute teine päev Aegviidu lähistel.
Kadunud politseiniku otsingute teine päev Aegviidu lähistel. Foto: Eero Vabamägi

Politseinikud leidsid aprilli lõpus kadunuks jäänud Mareki surnukeha Aegviidust Linajärve kaldalt.

Põhja prefektuuri teatel leidsid politseinikud täna kella 13 ajal koos teenistuskoeraga Aegviidus toimunud maastikuotsingul Linajärve kaldal metsatukast meesterahva surnukeha, kelle juurest leiti Mareki teenistusrelv.

«Surnukeha saadetakse kohtuarstlikule lahangule, kuid surnukeha leidnud politseinikud esialgsel vaatlusel kuriteole või õnnetusjuhtumile viitavaid tunnuseid ei tuvastanud,» lisas politsei pressiesindaja.

«Avaldan südamest kaastunnet Mareki perele, lähedastele ja kolleegidele,» ütles Põhja prefekt Kristian Jaani. «Ehk annab Mareki surnukeha leidmine perele ja kolleegidele rahu ning mingigi selguse selles traagilises sündmuses.»

Marek töötas Põhja prefektuuri Ida-Harju politseiosakonnas patrullpolitseinikuna ja oli politseiteenistuses 23 aastat.

23. aprillil lõpetas 44-aastane Marek Ida-Harju politseijaoskonnas vahetuse ning lahkus töölt koos oma ametirelvaga. Kuna politseinikel on alaline relvakandmise õigus, polnud Marekil kohustust töölt lahkudes relv ära anda. Postimehele teadaolevalt märgati 24. aprillil Marekile sarnanevat meest Aegviidu kandis Nikerjärve telkimisala lähistel mööda asfaltteed kõndimas. 25. aprillil pöördus politseisse mehe abikaasa, et Marek ei ole koju tagasi tulnud alates esmaspäevast ja temaga ei ole õnnestunud ühendust saada ei lähedastel ega kolleegidel. Selgitati välja, et Mareki auto on kodus maja juures ning tema telefon on esmaspäeva õhtust välja lülitatud. Teate peale alustati kolmapäeva õhtul otsingutega, mis lõppesid täna.

Copy
Tagasi üles