KOHALIK VAADE. Kuidas näeb Ukraina Kersti Kaljulaidi visiiti?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Donbassi konfliktipiirkonda külastanud president Kersti Kaljulaid viitas lääneriikide tegematajätmistele Ukrainas ja Gruusias, kus Venemaa toetatud separatistid on mõlemas riigis suutnud osa territooriumi enda kontrolli alla võtta.
Eile Donbassi konfliktipiirkonda külastanud president Kersti Kaljulaid viitas lääneriikide tegematajätmistele Ukrainas ja Gruusias, kus Venemaa toetatud separatistid on mõlemas riigis suutnud osa territooriumi enda kontrolli alla võtta. Foto: Facebook

Ukraina pealinn tervitas Eesti presidenti sinimustvalgete lippude, sinise taeva ja sooja ilmaga.

Peamiselt on Kersti Kaljulaidi mainitud Ukraina valitsuse ametlikes teadaannetes ja mõnes populaarses online-kanalis, ent lühikese kirjeldusega külaskäigu asjaoludest. Lisaks kanti mõnes riiklikus telekanalis üle Ukraina ja Eesti presidentide kohtumise ametlikku osa.

Palusin Ukraina ekspertidelt kommentaari Eestis presidendi külaskäigu esimeste päevade kohta. Esimesena küsisin nende hinnangut, kas Ukraina meediakajastuses esineb hetkel puudujääke Eesti ja Balti riikide osas.

Kõik eksperdid toovad välja, et mõlemal riigil on palju kattuvaid alasid, kus teha koostööd, näiteks infotehnoloogia, e-tervis, ühistranspordi reformid, e-valitsemine ja ühiskonna aja nõudmistele vastupidavamaks muutmine, millega tegeleb Rahvusvaheline Kaitseuuringute Keskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles