Meie Maa omanik peatoimetaja suhtekorraldusfirmast: me lahendame selle probleemi (1)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehe Meie Maa kunagine peatoimetaja, suhtekorraldusfirma ViVa Konsultatsioonid OÜ omanik Veiko Visnapuu.
Ajalehe Meie Maa kunagine peatoimetaja, suhtekorraldusfirma ViVa Konsultatsioonid OÜ omanik Veiko Visnapuu. Foto: Meie Maa

Saaremaa ajalehe Meie Maa omanik Arne Pagil nimetas asjaolu, et lehe peatoimetaja on rajanud suhtekorraldusfirma, probleemiks, mis tuleb igal juhul lahendada.

«Ega see ilus ei ole,» nentis Rootsis elav väljaande omanik Arne Pagil kommentaariks asjaolule, et Meie Maa peatoimetaja Veiko Visnapuu ja uudistejuht Ines Vapper rajasid mullu sügisel oma suhtekorraldusfirma ViVa Konsultatsioonid.

Küsimusele, kas peatoimetaja jätkab ametis, vastas Pagil, et seda on veel vara öelda. «Ma usun, et me lahendame selle. Ühte- või teistmoodi tuleb see lahendada,» lausus ta.

Meie Maa tegevjuht Priit Rauniste ütles, et Visnapuu on jätkuvalt ametis ja rohkem ta sel teemal rääkida ei soovi. Visnapuult endalt Postimehel kommentaari saada ei õnnestunud.

Eesti ajakirjanduse eetikakoodeks näeb ette, et ajakirjanik ei võta vastu ametikohti, soodustusi, tasu ega kingitusi, mis tekitavad seoses tema ajakirjanikutööga huvide konflikti ja võivad vähendada tema usaldusväärsust. Samuti ei tohi ajakirjanik olla kajastatava asutuse või institutsiooni teenistuses.

Postimees kirjutas maikuu algul, et näiteks saadeti ViVa Konsultatsioonide nime alt välja pressiteade Saaremaale loodava uue kaubandus- ja vaba aja keskuse kohta, millest kirjutas omakorda uudise ka Meie Maa. 

Visnapuu ütles, et kuna nad ei teinud firmat suhtekorralduseks, vaid pakuvad mitmesuguseid meediateenuseid, siis ei näe ta oma tegevuses huvide konflikti. Eesti Ajalehtede Liidu tegevjuht Mart Raudsaar leidis, et kui ühel pool esitab ajakirjanik avalikkuse esindajana kriitilisi küsimusi ja teisel pool valmistab suhtekorraldaja oma klienti ette, kuidas sellistele küsimustele vastata, siis nemad näevad siin klassikalist huvide konflikti.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles