Batuut toob liikumisrõõmu – kuidas tagada turvalisus?

Home4you
, Home4you
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Home4You

Suvine õueelu pole nagu päris see, kui batuudil lustida ei saa, kas pole? Batuut on kaunis tavapärane nähtus juba pea igas aias ja pakub spontaanset liikumisrõõmu nii suurtele kui väikestele. Järgi neid turva- ja hooldusnõudeid ning lõbus sportimisviis on tagatud pikaks ajaks.

Veel paar kümnendit tagasi seostus batuut eeskätt täispuhutud kummitoaga mõnel avalikul üritusel, kuhu lapsed hulgakesi koos hüppama lubati. Batuudilõbu pole suveüritustelt sugugi kadunud, kuid aastatega on muutunud nii arusaam batuudist kui ka sellega seotud ohutusküsimused.

Nii nagu tänaseks teame, et batuudil tasub nii täiskasvanul kui lapsel hüpata eeskätt ükshaaval, käib batuut täna käsikäes ohutusvarustusega. Aia kohta, kus on batuut, võib järeldada kaht peamist – majapidamises elavad liikumislembesed ning tervisest lugupidavad inimesed. Tervis käib omakorda käsikäes ohutusega, mistõttu on neljale jalale toetuv turvavõrguga batuut saanud aiaga kodumajapidamises sama tavaliseks nähtuseks nagu õuemööbel.  Batuudi võrk nagu ka turvaäär sisaldub vastavalt Euroopa Liidu nõuetele Home4you batuutide komplektis, samamoodi saab nii võrku kui turvaäärt osta varuosana, mis kulumise korral välja vahetamist vajavad.

Miks turvavõrk vajalik on? Ikka selleks, et hüppaja saavutatud hoog teda batuudilt maha ei lennutaks. Alates 2017. aastast kehtib täiendav euronõue, mis määratleb turvalise võrgu kõrguseks 180 cm. Batuuti soetades kontrolli müüjalt julgesti, kas kõik olulised nõuded on täidetud.

Batuudile ülevaatus? Muidugi!

Kui ohutusvarustus on olemas, saab oluliseks nende hooldamine. Kuigi suurem osa batuudi detaile on ilmastikukindlad, on päike, vihm ja tuul siiski faktorid, mis üht-teist mõjutavad. Kui kevadeti ratast talvisest pelgupaigast päikesesse tuues peame loomulikuks sellele turvalisuse huvides ülevaatus teha, siis samamoodi peaks see olema suvehooaja hakul ka batuudi puhul.

Batuudi ilmastikukindel terasraam elab talve õues kenasti üle, kuid siiski on kevadeti oluline taas kontrollida, kas kõik lülid peavad, vedrud ja võrgu kinnitused haagivad korrektselt. Lisaks vedrude läbi logistamisele kontrolli, et batuudi hüppematt oleks terve ning batuudi turvavõrk ja turvaäär vigastusteta. Turvavõrgu puhul tasub ohuks pidada väiksematki vigastust – hüppest võrku lennates venib katkine koht suuremaks ning turvavõrk ei pea enam hüppajat kinni. Sellisel puhul ära kahtle ja soeta uus turvavõrk.

Home4you on batuute müünud juba 15 aastat, saadaval on vaid kvaliteetsed batuudid, mis suudavad täita kõiki turvanõudeid. Sel kevadel sortimenti lisandunud neljakandiline batuut ei eristu pelgalt disaini poolest, vaid võimaldab akrobaatikahuvilistel ja muidu trikimeistritel end proovile panna.

Foto: home 4 you

Pane näpunäited kõrva taha ja tutvu valikuga Home4you e-poes. Transport on üle kogu Eesti tasuta – sõltumata toote mõõtudest, kaalust ja hinnast.

Home4you batuutide komplektis on:

  • Ilmastikukindel galvaniseeritud terasraam, mis vähendab roostetamise riski;
  • Vastupidav teraskarkass;
  • Venimiskindel polüpropeenist hüppamismatt;
  • Ilmastikukindel PVC turvaäär;
  • Tugevate kinnitustega turvavõrk;
  • Stabiilsus neljal jalal.

Turvavõrk ja muud varuosad on saadaval ka eraldi.


Foto: Home4You
Copy
Tagasi üles