Minister Palo: tselluloositehas on majanduslikult kasulik, aga sellest üksi ei piisa (10)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlusminister Urve Palo
Ettevõtlusminister Urve Palo Foto: Konstantin Sednev

Tselluloositehase rajamine Tartusse oleks Eesti riigile majanduslikult kasulik, kuid otsuste tegemisel pelgalt sellest ei piisa, sõnas ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo. Ka on ministri sõnul normaalne, kui kõik sotsid selles küsimuses ühel meelel ei ole. 

Palo ütles Postimehele, et majanduslikus plaanis toetab ta endiselt, et Eestis oma rahvuslikku vara – puitu – enam väärtustaks. 

Samas nentis minister, et vaatamata sellele, et majanduslikult oleks tehase rajamine riigile kasulik, on ka kodanikel õigus öelda, et nad ei taha seda. «See on igati legitiimne õigus.» 

Küsimusele, kas erakonnasiselt on tselluloositehast puudutavate küsimuste osas üksmeelele jõutud, vastas sotsiaaldemokraadist Palo, et liikmete erinevad seisukohad on normaalsed. «Erakonnas on erinevaid seisukohti – oleks ka väga ebademokraatlik, kui kõik tuhanded liikmed oleks alati sama meelt,»

Palo sõnul otsustas erakonna juhatus, et majandusaspektist üksinda ei piisa ning uurida tuleb ka sotsiaalseid mõjusid ühiskonnale ja piirkonnale tervikuna. Samuti tehase keskkonnamõju. «Toetasin nii kodaniku kui ka ministrina sotside juhatuse otsust teha laiapõhjalised uuringud,» ütles Palo. 

Kuna tänaseks on ühiskondlik vastasseis tehasega seoses väga suureks kasvanud, peaks valitsus Palo meelest eriplaneeringu kehtestamise osas uuesti kokku istuma, arutama ja otsuse tegema, kuidas teemaga konstruktiivselt edasi minna.

Peaminister Jüri Ratas sõnas tänasel valitsuse pressikonverentsil, et asub valituskoalitsiooni tselluloositehase eriplaneeringu teemat arutama järgmise nädala esimeses pooles. 

Loe lisaks: 

Seeder: praegusel kujul tselluloositehase planeeringuga edasi minna ei saa

Ossinovski jutt, et sotsid olid algusest peale tselluloositehase vastu, ei vasta tõele

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles