Vabatahtlikud merepäästjad sõidavad läbi saja sadama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlikud merepäästjad harjutasid Pirital Revali merekoolis.
Vabatahtlikud merepäästjad harjutasid Pirital Revali merekoolis. Foto: Mihkel Maripuu

Vabatahtlikud merepäästjad korraldavad teatesõidu, mis viib läbi saja Eesti sisevete- ja meresadama.

Eesti vabatahtlik mere- ja järvepääste, päästeliidu vabatahtlikud merepäästjad ja Eesti Väikesadamate Arenduskeskus korraldavad juubeliaasta tähistamiseks paadiretke, mille nimeks "Vabatahtlik merepääste ümber Eesti", edastas ürituse korraldaja. Vabatahtlikud päästjad väisavad oma päästealustel kokku 100 Eestimaa sadamat.

Teatesõitu alustab reede hommikul Mulgimaa Järvepääste paatkond Väikselt Emajõelt Hummuli sadamast.

«Paadisõit algab Hummulist ning esimesel etapil külastatakse sisevete sadamaid Väike-Emajõe, Võrtsjärve ja Emajõe piirkonnas kuni Luunjani. Järgmiste sõitudega läbivad meie paatkonnad oma päästealustel Tartu, Emajõe, Peipsi Järve. Narva jõe kaudu jõutakse Narva-Jõesuus Soome lahele. Tuuri lõpuks on planeeritud jõuda Eesti lõunapiirile Iklas, nii et kui kaarti vaadata, teeme Eestile paatidega peaaegu täisringi peale,» ütles Eesti vabatahtlik mere- ja järvepääst juhatuse liige ning Mulgimaa järvepääste eestvedaja Rein Tafenau.

Tafenau sõnul valmib üritusest foto- ja videolugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles