Prokuratuur vaidlustab Savisaare süümenetluse lõpetamise (18)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavly Perling
Lavly Perling Foto: Mihkel Maripuu

Prokuratuur vaidlustab Edgar Savisaare süümenetluse lõpetamise, ütles riigi peaprokurör Lavly Perling teisipäeva õhtul «Aktuaalsele kaamerale».

Perling ütles, et prokuratuur vaidlustab Harju maakohtu otsuse, millega kohus rahuldas korruptsioonis süüdistatava Keskerakonna eksliidri Edgar Savisaare kaitsja vandeadvokaat Oliver Nääsi taotluse ning lõpetas Savisaare osas süüasja seoses tema raske haigusega.

«Vaatasime ja lugesime ja tõsi ta on, et jõudsime järeldusele, et nii seadust kui kehtivat kohtupraktikat silmas pidades me vaidlustame selle otsuse,» ütles Perling. «Loodame, et on võimalus olemas.»

«Mis puudutab vara konfiskeerimist ja kaitsekulusid, eks sellele annab lähitulevik loodetavasti vastuse,» lisas Perling.

Perling rõhutas, et õigust mõistab Eesti riigis ainult kohus. «Püüame anda endast maksimumi, et inimesed saaksid vastused.»

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles