Gaseeritud kraanivesi on suvel parim jahutaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CoolTouch on ainulaadne veeautomaatide sari, mida ühest küljest iseloomustab silmapaistev, elegantne ja innovaatiline disain ning teisest küljest vaikselt ja energiasäästlikult toimetavad süsteemid ning keskkonnasõbralikud materjalid.
CoolTouch on ainulaadne veeautomaatide sari, mida ühest küljest iseloomustab silmapaistev, elegantne ja innovaatiline disain ning teisest küljest vaikselt ja energiasäästlikult toimetavad süsteemid ning keskkonnasõbralikud materjalid. Foto: Kerti Kulper

Suvi annab oma tulekust märku ja paljud on mõtetes juba linnakorterist maale kolinud. Need, kes pole veel jõudnud suvekodus pikalt aega veeta, teevad hoogsalt ettevalmistusi, et nautida puhkust linnakärast eemal. Ent selleks, et soojad suvepäevad nii maakodus,

aga ka kontoris muretult üle elada, tasub kaaluda veeautomaadi renti. Mis oleks mõnusam, kui palava ilmaga rüübata külma vett, või veidi jahedamal õhtul valmistada teed vaid ühe nupuvajutusega?

Siinkohal tulevadki appi veeautomaadid. Teate küll ju neid OÜ Saku Läte logodega suuri veepudeleid ja -automaate, mida võib leida nii kontoritest, konverentsikeskustest, apteekidest, haiglatest, aga ka kodudest ja suvilatest. Põhjus, miks Saku Läte on eestlaste silmis nii palavalt armastatud, on väga lihtne – tegemist on kodumaise ja loodusliku puhta maitsega põhjaveega, mis on pärjatud «Tunnustatud Eesti Maitse» märgiga. Lisaks sellele on nii veepudeleid kui -automaate mugav tellida ning automaatide hoolduse eest ei pea klient ise muretsema, vaid sellega tegeleb ettevõte.

Saku Läte vee tootmine toimub Tallinna külje all Sakus. Tegu ei ole kraani- ehk trassiveega, vaid ettevõttel on oma puurkaev. Ekslikult arvatakse, et Saku Läte vesi seisab tootmises või pudelis päevi enne, kui see välja saadetakse, ent tegelikult ei vasta see tõele. Reeglina toimub tootmine nii, et õhtul pudelitesse pandud vesi toimetatakse hommikul klientidele. Suvisel ajal toodetakse vett tihtilugu n-ö otse autosse, kuna veevajadus tõuseb soojal perioodil hüppeliselt.

Paarikümne tegutsemisaasta jooksul on Saku Läte seisnud selle eest, et nii nende tooraine, selle töötlemine kui ka klientide teenindamine oleks väga hea kvaliteediga. Ettevõtte panus joogivee turu arendamisse ja inimeste teadlikkuse tõstmisse pudelivee ohutuse osas on olnud märkimisväärne. Joogivee kõrge kvaliteedi tagamiseks võetakse veest iga päev proove ja igakuiselt kontrollivad põhjavett ning valmistooteid ka Terviseamet ja Keskkonnaamet. Saku Läte joogivesi kuulub (ja on alati kuulunud) I kvaliteediklassi.

Lisaks hea joogivee pakkumisele hindab Saku Läte kõrgelt oma kliente ja soovib neile parimat pakkuda. Ettevõttel on näiteks oma süsteem välja töötatud neile klientidele, kes on n-ö aeglased tarbijad. Klientidega võetakse regulaarselt ühendust ja tuletatakse meelde, et ühte veepudelit liiga pikaks ajaks seisma ei jäetaks – pudelitele on parim enne tähtajaks märgitud 3 kuud. Üldiselt pole sellega probleeme – kliendid tarbivad tellitud vee reeglina paari nädalaga ära. Samuti juhitakse klientide tähelepanu alati asjaolule, et veepudelite ja -automaadi jaoks tuleb valida kodus või kontoris õige asukoht. Näiteks ei tohi neid hoida kohas, kuhu paistab otsene päikesevalgus ning ka radiaatoritest tuleks need eemale paigutada.

Veeautomaate on mitut tüüpi

Venden gruppi kuuluv Saku Läte pakub klientidele kahte tüüpi veeautomaate: pudeliveega ja kraaniveega automaadid. Kusjuures sellega asi veel ei piirdu – mõlemal juhul saab valida ka sellise automaadi, mis lisaks muudele võimalustele gaseerib vett.

Saku Läte veeautomaatide sari CoolTouch on eriline selle poolest, et tegemist on Venden grupi enda arendatud automaatidega ning neid pakub vaid Saku Läte. Ettevõte tegeleb veeautomaatidega algusest lõpuni ehk arendusest kuni kokkupanekuni ise. Oluline on ka klientide tagasiside, mida võetakse uute mudelite arendusel alati arvesse. Arendustööde tulemusel tuleb Venden grupil pidevalt välja uusi ja täiendatud mudeleid.

CoolTouch on ainulaadne veeautomaatide sari, mida ühest küljest iseloomustab silmapaistev, elegantne ja innovaatiline disain ning teisest küljest vaikselt ja energiasäästlikult toimetavad süsteemid ning keskkonnasõbralikud materjalid. CoolTouchi veeautomaadid rahuldavad ka kõige nõudlikuma disainihuvilise soove – minimalistliku kujundusega automaate saab rentida nii kuldse, hõbedase kui musta korpusega. Kõik ikka selleks, et igaüks leiaks oma.

Kuigi enamasti teatakse Saku Lätet tavaliste ehk pudelitega veeautomaatide järgi, on turul populaarsust kogumas ka POU-automaadid. POU-automaadid on veevõrku ühendatavad automaadid, mis tähendab seda, et automaadi külge ei paigaldata OÜ Saku Läte veepudelit, vaid vesi tuleb masinasse otse kraanist. Taolised automaadid sobivad neile, kel on kodus väga hea kvaliteediga kraanivesi, ent kes eelistaks tarbida kraaniveest külmemat, kuumemat või sootuks gaseeritud vett. POU-automaadid on populaarseks valikuks näiteks suvilatesse ja maakodudesse, aga ka tööstustesse ja haiglatesse. Neid automaate on võimalik paigaldada igale poole, ent veekeermed peavad õiged olema.

Millised on erinevused?

POU-automaadid erinevad tavalistest veeautomaatidest selle poolest, et need on ühendatud veevõrku ja automaadi filtreid tuleb igal aastal vahetada. Tihtilugu arvatakse, et kodusest kraanist peaks tulema hea joogivesi, aga tegelikult võivad torud roostes olla või esineb muid probleeme. Näiteks on ette tulnud juhtumeid, kus klient on võtnud kasutusse POU-automaadi, ent keeldub filtreid vahetamast, kuna tegemist on tasulise teenusega. Sellisel juhul tarbib inimene räpast vett. Kahjuks on aastate jooksul nähtud filtreid, mis ei kannata kriitikat. Inimesed soovivad filtrite pealt kokku hoida, aga see on väga suur viga.

Peale selle, et POU-automaat kasutab kraanivett, ei esine POUde ja tavaliste veeautomaatide vahel suuri erinevusi. Funktsioonide poolest on need masinad identsed: saab nii külma, kuuma kui gaseeritud vett. Muide, teejoojate rõõmuks on masinas kuuma vee temperatuurid seadistatud ja CoolTouch automaadid pakuvad kuni 90-kraadist vett.

Arvatakse, et POU-automaat on tavalisest veeautomaadist soodsam valik, kuna selle jaoks ei pea regulaarselt veepudeleid tellima. Tegelikult võib aga pudelivee tellimine ja tavalise veeautomaadi kasutamine olla mõistlikum lahendus. POU-automaadi rendikulu võib olla pudelivee automaadi omast poole suurem, kuna ettevõtte jaoks on selle masina paigaldus keerukam protsess. Saku Läte arvestab iga kliendi soove ja kõikidele klientidele tehakse personaalsed pakkumised. Hind oleneb tarbimise suurusest ning paljudest muudest faktoritest. See on ka põhjuseks, miks ei leia Saku Läte veebilehelt hinnakirju. 

Muide, kas kujutate ette, et veeautomaati on võimalik ära kiinduda? Paljude OÜ Saku Läte klientidega on just nii juhtunud – klient mõistab, et veeautomaadil on oma iseloom, nagu näiteks autolgi, ja ta ei soovi, et üks veeautomaat teise vastu vahetatakse. Klient tahab kasutada seda sama masinat ja soovib, et seda hooldatakse kohapeal. Sama on ju ka autoga – kui viid oma masina hooldusesse, siis tahad ju ikkagi selle sama auto hiljem tagasi saada, hoolimata sellest, et sulle antakse asenduseks näiteks uuem sõiduvahend.

Kui soovid koju, suvilasse või kontorisse värskendust pakkuvat veeautomaati – ja oled valmis selleks, et üks masin võib su südame võita –, siis nüüd on just paras aeg üle vaadata, milline lahendus vastaks kõige paremini sinu ootustele. Nagu mainitud, hoolib Saku Läte nii oma praegustest kui tulevastest klientidest ja nende joogiveest, tellijate soove võetakse igati arvesse ja kõigile tehakse personaalsed pakkumised.

www.sakulate.ee

Copy
Tagasi üles