Priit Alamäe Eesti200st: keegi meist ei ärka mõttega «oi saaks vaid riigikokku» (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Alamäe.
Priit Alamäe. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti200 ühe algataja, Priit Alamäe sõnul selgub sügisel, kas nende mittetulundusühingust saab ka partei.

«Keegi meist ei ärka hommikul mõttega: oh, kurat, õudselt tahaks erakonda teha või: oi, saaks vaid riigikokku,» kommenteeris Alamäe, kelle sõnul on aga soovitud muutusi võimalik täide viia läbi riigikogu, kuhu pääsemiseks on vaja teha ka erakond - seda, kas nad selle ka teevad, sõltub ühiskonna reaktsioonist, vahendab ERR.

Sealjuures ei taha Eesti200 aktsepteerida seni toiminud poliitilisi vastandumisi ning kuigi Alamäe sõnul võib see olla rumal otsus, lähevad nad teist teed. «Me ei lähe ütlema, et see on loll või too on loll,» sõnas IT-ettevõtja.

«Mis iganes põhjustel on tänane ühiskondlik suhtumine niikaugel, et kui keegi defineerib end poliitiliselt aktiivsena, võib lugupeetud ettevõtjast või arstist saada ühe sekundiga räpane poliitik,» selgitas Alamäe, miks on Eesti200 nimede väljatulemine olnud keeruline ja salapärane tegevus.

Loe lähemalt ERR-i uudisteportaalist.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles