Järjekordsed nigeerlased lootsid jalgpalli MM-i piletiga Eestisse pääseda

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria jalgpallifänn. Foto on illustratiivne.
Nigeeria jalgpallifänn. Foto on illustratiivne. Foto: MARK RALSTON / AFP

Sel esmaspäeval eeldasid järjekordsed kolm nigeerlast, et jalgpalli MM-i fännipassi omades on neil võimalik viisavabalt Schengeni riikide territooriumil reisida. Tegemist ei ole esimese korraga, kui suursündmust Eesti piiriületuseks ära kasutada proovitakse. 

25. juunil saabusid Narva raudtee piiripunkti kolm Nigeeria Liitvabariigi kodanikku (25-,27- ja 20-aastane), kellel puudusid kehtivad viisad või elamisload riiki sisenemiseks.

Kontrollimisel selgus, et isikud omasid FIFA MM 2018 fännipassi ning eeldasid, et fännipassi omades on neil võimalik viisavabalt Schengeni riikide territooriumil reisida. Kolmele mehele väljastati sisenemiskeelud ja nad suunati tagasi Vene Föderatsiooni.

Ida prefektuuri pressiesindaja sõnul nigeerlased piiril vastupanu ei osutanud.

Senini oli Eesti idapiiril ette tulnud kolm juhtumit, kus jalgpalli MM-i fännipassi kaasas kandvad isikud soovisid Eestisse siseneda või taotlesid siin varjupaika. Postimees kirjutas antud juhtumitest lähemalt eelmisel 21. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles