Paul McCartney eurosaadikutele: te hoiate enda käes Euroopa muusika tulevikku (4)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul McCartney
Paul McCartney Foto: SCANPIX

Inglise laulja, laulukirjutaja ja helilooja Paul McCartney edastas Euroopa Parlamendi saadikutele pöördumise, milles kutsus kõiki üles hääletama uue autoriõiguse direktiivi poolt. Hääletamine toimub täna. 

McCartney sõnul on oluline, et artistidele ja heliloojatele makstakse nende loomingu kasutamise eest. Praegune süsteem, eriti just neil internetilehtedel, mis koosnevad kasutajate loodud sisust (Youtube, Wikipedia jne) ning teenivad selle pealt kasumit, McCartney sõnul seda ei soosi. 

«Muusika ja kultuur on olulised. Nad on meie süda ja hing. Aga nad ei juhtu lihtsalt niisama: nad nõuavad paljudelt inimestelt tõsist tööd. Muusika loob olulisel määral töökohti ja panustab majanduslikku tõusu ning digitaalsesse innovatsiooni kogu Euroopas,» kirjutas McCartney eurosaadikutele saadetud pöördumises. 

Uus autoriõiguste direktiiv ning selle artikkel 13 aitab McCartney sõnul tagada muusikatööstuse jätkusuutlikkuse. «Te hoiate enda käes Euroopa muusika tulevikku,» teatas McCartney kokkuvõtteks. 

Euroopa Parlamendi saadikute tänasest hääletusest sõltub, kas praeguse autoriõiguste direktiivi kavandiga minnakse kolmepoolsetele läbirääkimistele Euroopa Komisjoni ja Euroopa Nõukoguga või alustatakse arutelusid uuesti sügisel.

Paul McCartney pöördumine Euroopa Parlamendi saadikutele
Paul McCartney pöördumine Euroopa Parlamendi saadikutele Foto: Erakogu
  • Loe lisaks: 

Tunne Kelam autoriõiguste reformist: Vikipeediale arvet ei esitata

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles