Siseminister hoiatas riigireformiga kiirustamise eest (2)

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Andres Anvelt.
Siseminister Andres Anvelt. Foto: Liis Treimann

Siseminister Andres Anvelt hoiatas riigireformiga liigse kiirustamise eest, kuna see võib tema sõnul kaasa tuua ettearvamatuid tagajärgi, kuid kinnitas, et arenev riik peabki ennast kogu aeg muutma. 

«Kõik riigireformi teemad väärivad arutelu, aga nendega ei saa kiirustada. Kiirustades mingeid valdkondi laiali jagades võime jõuda selleni, et me peame neid varsti hakkama uuesti looma,» ütles Anvelt neljapäeval saates «Otse Postimehest».

Minister manitses riigireformi läbi viies ettevaatlikkusele riigi teenuste ülevaatamisel kuid kinnitas, et on valmis sellistel aruteludel osalema. «Näiteks on räägitud meditsiinivaldkonna erastamisest. Ma olen peaaegu täielikult selle idee vastu, kuna siis võib kaduda meie väikese riigi jaoks solidaarne süsteem ning teenus võib muutuda kallimaks. Aga me tegelikult ei tea seda,» rääkis Anvelt.

Tema sõnul on riigireformi läbiviimine ühise arutelu küsimus. «Kui me reformime riigi mingeid teenuseid, siis see puudutab nii imikuid kui ka pensionäre. Aga riiki tulebki pidevalt, kuid tasa ja targu reformida, seda ei maksa karta,» sõnas Anvelt.

Mitmed tuntud ettevõtjad on välja tulnud ettepanekuga muuta Eesti riigireformi ja mõnede riigi teenuste ümbervaatamise kaudu paremini toimivaks. Õigusteadlane ja advokaat ning endine minister Jüri Raidla sõnul tähendab riigireform avaliku võimu organisatsiooni ümberkorraldamist koos avaliku võimu funktsioonide ja osutatavate teenuste revisjoniga. Ta on öelnud, et reformi peaks algatama parlament ja olema võimeline oma koosseisu vähendama ning selle abil oma pädevust ning osatähtsust tõstma.

«Otse Postimehest» on eetris igal neljapäeval kell 13 postimees.ee veebiküljel ning seal ka järelvaadatav.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles