Obama edu valimiste lävel kasvas veelgi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama.
Barack Obama. Foto: Reuters / Scanpix

Päev enne USA presidendivalimisi kasvatas demokraatide kandidaat Barack Obama oma edu vabariiklasest pearivaali John McCaini ees seitsmele protsendipunktile, juhtides seejuures kaheksast võtmeosariigist kuues.


Täna avaldatud Reuters/C-SPAN/Zogby arvamusuuring näitab, et mustanahaline Illinoisi senaator edestab 72-aastast John McCaini seitsme protsendipunktiga. Võrreldes laupäevase küsitlusega on Obama edu kasvanud ühe protsendipunkti võrra. Toetusuuringu veamarginaal on 2,9 protsenti, vahendas Reuters.

Küsitlus näitas, et otsustava tähtsusega osariikidest juhib Obama muuhulgas ka Floridas ja Ohios, mis annavad vastavalt 27 ja 20 valijamehe hääled. Missouris (kümme valijameest) on Obama edu ühe- ja Floridas kaheprotsendiline. Seejuures Florida osariigis on küsitluse veamarginaal 4,1 protsenti.

Osariikides, kus viimastel presidendivalimistel oli edukas vabariiklasest president George W. Bush, juhib Obama Ohios, Virginias (13 valijameest) ja Nevadas (neli valijameest). Obama edu vabariiklaste osariikideks peetud Indianas (kümme valijameest) on viis ja Põhja-Carolinas (15 valijameest) üks protsent.

Pollster.comi andmetel, mis arvutab erinevate arvamusküsitluste keskmise, on Obama toetus täna 51,6 ja McCainil 44,6 protsenti.

Fivethirtyeight.com igapäevase arvamusuuringu kohaselt, mis simuleerib viimaste küsitlustulemuste alusel 10 000 erinevat võimalikku valimistulemust, on Obama võiduprotsent 93,7.

CNNi küsitluse järgi toetaks Obamat 291 ja McCaini 157 valijameest. Üleriigilisel tasandil annaks oma hääle Obamale 51 ja Arizona senaatorile 44 protsenti küsitletutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles