Žirinovski nimetas Obamat USA Gorbatšoviks

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa riigiduuma aseesimees Vladimir Žirinovski.
Venemaa riigiduuma aseesimees Vladimir Žirinovski. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa liberaaldemokraatliku partei liidri Vladimir Žirinovski hinnangul on demokraatide presidendikandidaat Barack Obama «Ameerika Gorbatšov», kes saab Ühendriikidele hukatuslikuks.


Liberite juht võrdles 47-aastast mustanahalist Illinoisi senaatorit Nõukogude Liidu viimase liidri Mihhail Gorbatšoviga, kelle valitsemise ajal lagunes kommunistlik impeerium, vahendas AFP.

Praegu 77-aastane Gorbatšov viis riigis läbi mitmeid liberaalseid reforme, mis viisid NSV Liidu lagunemiseni. Välisriikides hinnatakse poliitikut eelkõige tema osa tõttu külma sõja lõpetamisel, kuid kodumaal on ta jäänud ebapopulaarseks.

Augustis teatas 62-aastane skandaalse mainega Žirinovski, et inimkonna suurimaks vaenlaseks on praegune USA asepresident Dick Cheney.

Julgete väljaütlemistega tuntust kogunud Žirinovski juhtis juba siis tähelepanu asjaolule, et pärast Ühendriikide presidendivalimisi muutub maailm stabiilsemaks, sest valimised võidab vabariiklaste presidendikandidaat John McCain. Tema ennustuste kohaselt valitakse McCain riigipeaks ka teiseks ametiajaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles