Tallinn paneb kesklinna korteri müüki ligi miljoni krooni eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müüki minevast korterist majas Gonsiori 10  avaneb vaade ka trammitee poole.
Müüki minevast korterist majas Gonsiori 10 avaneb vaade ka trammitee poole. Foto: ARTUR SADOVSKI/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinna linnavalitsus paneb avalikul enampakkumisel müüki kolm kesklinnas asuvat korterit, millest kalleima alghind on miljon krooni.

Linnavalitsus kavatseb avalikul kirjalikul enampakkumisel müüa kesklinnas Gonsiori tänaval asuva kahetoalise korteri ja selle juurde kuuluva mõttelise osa maatükist alghinnaga 990 000 krooni.

Müüki läheb Gonsiori 10 praegu tühjana seisev kahetoaline korter, mille üldpind on 39,4 ruutmeetrit. Neljandal korrusel asuval rahuldavas seisukorras korteril on vaated hoone küljele ja tänavale.

1963. aastal ehitatud Gonsiori 10 asub kaubamaja ja kunstiakadeemia hoone läheduses Gonsiori tänava ning Kivisilla tänava ristumiskohal.

Ettepaneku müüa see korter avalikul enampakkumisel tegi kesklinna valitsus. Alghinnaks määrati 990 000 krooni, mis on vastavalt Uus Maa Kinnisvarakonsultantide OÜ eksperthinnangule selle korteri praegune turuväärtus.

Linn soovib avalikule kirjalikule enampakkumisele panna teisegi kesklinna korteri. Kitsekülas Alevi 7 eelmise sajandi algul valminud puitmaja esimesel korrusel asuva kahetoalise korteri alghinnaks on määratud vastavalt eksperthinnangule 570 000 krooni. Pliidi- ja ahjuküttega, kapitaalremonti vajavad eluruumid üldpinnaga 36,7 ruutmeetrit on praegu tühjad.

Kolmas kesklinnas avalikule enampakkumisele minev korter asub keskturu vahetus läheduses Mardi tänav 12 ja selle alghinnaks on 380 000 krooni. 1915. aastal ehitatud puitmaja on muinsuskaitse all.

Teisel korrusel asuva pliidiküttega kahe väikse toaga korteri üldpind on 24,7 ruutmeetrit. Korteris on küll külm vesi ja kanalisatsioon, kuid ühiskasutuses olev WC on elamu koridoris. Praegu tühjana seisev eluruum vajab kapitaalremonti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles