Vilsandi tuletorn võidakse inimestele avada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilsandi tuletorn
Vilsandi tuletorn Foto: Raigo Pajula / Postimees

Hiljuti avalikkusele avatud Sõrve tuletornile lisaks plaanib veeteede amet avamiseks pakkuda ka Vilsandi tuletorni, kirjutab Saarte Hääl.

Sõrve tuletorni avamisel ameti juhi Rene Arikase öeldu kohaselt on Saare maakonnas võimalik veel avada vaid Vilsandi torn. Ülejäänud tornid ei ole oma olemuselt piisavalt turvalised või on nende turvaliseks ehitamine liiga keerukas.

Üle 200 aasta vanuse tuletorni võimalikku avamise aega veeteede amet öelda ei oska. «Täna ei ole meil ka ühtegi konkreetset ametlikku taotlust võimalikelt operaatorikandidaadilt,» ütles veeteede ameti välissuhete juht Tarmo Ots. Ta lisas, et enne torni külastajatele avamist vajab see ka põhjalikku remonti. «Praegu tegelemegi rekonstrueerimistöödeks vajalike projekteerimistöödega,» ütles ta.

Rene Arikas ütles, et veeteede ameti jaoks on operaatorite kaudu avatud tuletornid kasulik projekt mitmes mõttes. Selle kaudu on tema sõnul hea võimalus tutvustada merekultuuri ja navigatsiooni. Teisalt aitab piletitulust saadav protsent torni korras hoida nii, et amet ise suuremaid investeeringuid tegema ei pea. Eriti populaarsed on Hiiumaal asuvad avatud tuletornid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles