Politsei vahistas viis Albaania murdvaraste jõugu liiget

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koostöös Saksa ja Prantsuse kolleegidega vahistas Albaania politsei kuritegeliku jõugu liikme.
Koostöös Saksa ja Prantsuse kolleegidega vahistas Albaania politsei kuritegeliku jõugu liikme. Foto: NIKOLAY DOYCHINOV / AFP/Scanpix

Albaania, Saksamaa ja Prantsusmaa politseiametnikud on koostöös Europoliga vahistanud viis murdvaraste jõugu liiget, avaldas Europol pressiteates.

Eelmisel nädalal otsis Albaania politsei Europoli, Prantsuse sandarmide ja Saksamaa linna Offenburgi politseinike toel riigi pealinnas Tiranas läbi üheksa korterit, baari ja restorani.

Läbiotsimiste tulemusena vahistati üks kahtlusalune ja avastati hulk tõenäoliselt murdvarguste käigus omandatud väärisesemeid.

Kokku võib vargustest tulenev kahju ulatuda 500 000 euroni. 

Varem oli sama uurimise käigus vahistatud neli sama jõugu liiget, kokku on juurdluse käigus tuvastatud enam kui 40 jõugu liiget.

Uurimist alustati 2017. aasta augustis Saksamaa ametivõimude poolt, kui Albaania päritolu kuritegelik jõuk pani Lõuna-Saksamaal toime mitmeid murdvargusi. 

Samal ajal uurisid Prantsusmaa võimud 45 riigis aset leidnud murdvargust. Peagi selgus, et Saksamaal ja Prantsusmaal toimunud sündmused on omavahel seotud, sest grupeering tegutses mõlemas riigis.

Tänu mitme riigi omavahelisele koostööle ja Europoli pakutud abile on astud suur samm kuritegeliku jõugu tegevuse lõpetamise suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles