Ettevõtjad lubasid õnnetussurmade vähendamisel kaasa aidata

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Siseminister Ken-Marti Vaher kohtus reedel alkoholitootjate, jaemüüjate ja maaletoojatega, et kutsuda neid ennetusalasele koostööle ning paljud lubasidki kaasa lüüa.

Vaheri sõnul on ennetustöö õnnetussurmade arvu vähendamisel väga võimas relv. «Tõhusat ennetustööd on raske teha erasektorit kaasamata,» lausus ta.

Ettevõtete tippjuhid kinnitasid esmakordselt toimunud ümarlaual, et on koostööst huvitatud ning kavatsevad anda juba sel suvel päästeameti veeohutuskampaanias «Kui jood, ära uju» osalemisega oma panuse, et uppumiste arvu vähendada, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

Muu hulgas lubasid nad paigaldada kampaaniasõnumeid joogipakenditele, kleebiseid poodides asuvatele külmikutele ning alkoholipudelitele jagamisvoldikuid nippidega, kuidas purjus sõpra vette minemast takistada.

Alkoholitootjate, maaletoojate, jaemüüjate ja ettevõtlusorganisatsioonide esindajate kohtumised hakkavad siseministri juures toimuma regulaarselt, et ennetusalaseid tegevusi paremini koordineerida. Ettevõtete esindajad avaldasid soovi osaleda ka tulevastes ennetuskampaaniates nii vee- kui liiklusohutuse alal.

2010. aastal hukkus Eestis 523 inimest, neist 97 uppus, 69 kaotas elu tulekahjudes, 78 liiklusõnnetustes ja 17 tööõnnetustes. 70 inimest tapeti või mõrvati ning 192 tegi enesetapu.

Mullu uppunud inimestest oli üle poole ehk 53 uppumise ajal eeldatavalt alkoholijoobes, tulekahjudes hukkunutest oli purjus 30 protsenti. Liikluses sattusid joobes juhid eelmisel aastal 146 õnnetusse, milles hukkus 11 ja viga sai 222 inimest.

Tapmistest pandi purjuspäi toime aga lausa 90 protsenti, kusjuures 80 protsendil tapjatest on olnud alkoholiga seotud õigusrikkumistega varasem kokkupuude.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles