Linnaosavanem: Kivimäe sauna remont ei tasu ilmselt end ära

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivimäe saun.
Kivimäe saun. Foto: Mihkel Maripuu

Nõmme linnaosa vanem Erki Korp mainis, et esmalt tuleb hullus seisus Kivimäe saunas teha ekspertiis ning siis selgub lõplikult, kas on üldse mõtet hoonet remontima hakata, kuid tõenäoliselt ei tasu see end ära.

Esialgse hinnangu järgi läheks Kivimäe sauna kordategemine maksma umbes kolm miljonit eurot. Nõmme linnaosavalitsusel Korbi sõnul niisugust raha pole.

«Oleme ausad – ega sinna ei ole aastatega midagi sisse pandud ning nüüd tellimegi ekspertiisi, et tegelikku olukorda teada saada,» ütles Korp.

Nõmme linnaosavalitsusel on plaan korda teha Valdeku tänav 13 endine koolimaja ning kolida sinna kokku kogu linnosavalitsus, mis praegu on mitmel pool laiali. Samuti tuleks kõne alla maja esimesel korrusel saun avada. Ka puuetega lastel ja noortel ei ole praegu Nõmmel kooskäimiskohta, Valdeku hoone sobiks neile hästi. Sinna saaks üle tuua samuti eakate inimeste päevakeskuse, mis praegu tegutseb Sihi 26 majas, mis pooleldi on eraomandis.

Valdeku tänava maja kordategemiseks läheb loomulikult raha vaja, kui Korbi sõnul loodab ta Tallinna linnavalitsusega kokkuleppele jõuda, et linnaosavalitsuse praeguste hoonete ja Sihi 26 poole maja müügist saadud summad lähevad linnale ning see raha eraldatakski Valdeku hoone kordategemiseks. Maja üks tiib, mis on hiljem ehitatud ning viletsa kvaliteediga, on kavas hoopis maha võtta.

«Ükskõik siis, kas teeme Kivimäe sauna või Valdeku tänava maja korda, igal juhul 2013. aastal on üks neist olemas,» kinnitas Korp.

Ta lisas, et Kivimäe saun praegu mingil määrav veel töötab ja mõni inimene seal ka käib, aga samas on linnaosavanem saanud nõmmelastelt kirju sooviga see asutus kinni panna. Ekspertiisi hakatakse hoones tegema pärast jaanipäeva ning siis suletakse saun külastajatele. Tavaliselt on maja suviti nagunii suletud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles