Kaubasadamavastased tahtsid oma protesti varjata

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa sadam on reisisadam, mis asub Ninase külas Küdema lahe ääres.
Saaremaa sadam on reisisadam, mis asub Ninase külas Küdema lahe ääres. Foto: Tallinna Sadam

Saaremaa Sadama kaubasadamaks muutmise vastu protestivad Ninase elanikud on vihased Mustjala vallavalitsuse peale, kes riputas nende kirjavahetuse kõigile vaatamiseks valla kodulehele.

«Leian, et selliste dokumentide üles riputamisega Mustjala valla koduleheküljele on rikutud isikuandmete kaitse seadust ja sellistele dokumentidele peaks olema tagatud avaliku teabe seaduse § 35 järgi piiratud juurdepääs,» kirjutas Ninase küla elanike nimel maavanem Toomas Kasemaale Kerli Koovisk, teatab Saarte Hääl.

Mustjala vallavalitsus leiab aga, et selline tegevus on igati korrektne ning Kooviskile kinnitati, et iga tema järgneva avaldusega toimitakse samuti.

Saarte Häälel Kerli Kooviskit eile telefonitsi tabada ei õnnestunud. Et maavalitsus ei ole aga Kooviski kirjas toodud argumentidega päri, näitab see, et kogu kirjavahetus on avalikustatud täies mahus ka maavalitsuse kodulehel.

Kirjavahetusest selgub, et Ninase elanike nimel rääkiv Kerli Koovisk palub maavanem Kasemaal suurendada järelevalvet Mustjala valla osaüldplaneeringu ja Mustjala vallavalitsuse tellimusel koostatud Saaremaa Sadama detailplaneeringu projekti üle.

30 Ninase ja Tagaranna küla elanikku ning selle piirkonnaga seotud inimese esitasid Mustjala vallavolikogule juba 30. aprillil avalduse, milles teatasid, et Saaremaa Sadama muutmine kaubasadamaks ei ole õigustatud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles