Suvepäevi peavad tänavu pooled ministeeriumitest

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmselt kuuluvad suvepäevade kavasse ka mitmed sportmängud.
Ilmselt kuuluvad suvepäevade kavasse ka mitmed sportmängud. Foto: Madis Luik/Sakala.

Sel suvel korraldab oma töötajatele suvepäevi viis ministeeriumit üheteistkümnest, üks ministeerium veel mõtleb selle üle ja ülejäänud on suvisest ühisüritusest juba mitmendat aastat loobunud.

Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Helena Nõmmik põhjendas suvepäevade mittetoimumist pingul eelarvega. Viimased suvepäevad sotsiaalministeeriumis korraldati veel n-ö headel majanduslikel aegadel ehk 2007. aastal.

Kultuuriministeerium ei ole samuti suvepäevi juba aastaid korraldanud ning ka sel aastal ei ole ühisüritust oodata. «Suvi on ju kõiksuguste kultuurisündmuste poolest väga rikkalik aeg, nii et kõik saavad valida endale tegevust täpselt oma äranägemise järgi,» märkis kultuuriministeeriumi pressiesindaja Katrin Arvisto.

Samuti ei korralda suvepäevi kaitseministeerium, välisministeerium ning haridus- ja teadusministeerium.

Osalustasud

Kõikides ministeeriumides, kus suvepäevad siiski toimuvad, rahastatakse üritust muuhulgas ka osalejate rahakottide abil.

Siseministeerium korraldab töötajatele juuli lõpus suvise koosviibimise Eisma külalistemajas Lääne-Virumaal. Ürituse eelarve on umbes 3000 eurot ning iga osaleja peab maksma ka osalustasu.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi suvepäevad toimuvad augusti keskel. Toimumiskoht ja eelarve ei ole veel paigas, kuid selge on, et ministeerium rahastab üritust osaliselt.  «Nii nagu igal aastal, maksavad ministeeriumi töötajad oma osalustasu ja mõnevõrra suurem saab see olema suvepäevadele tulevatele kaaslastele,» märkis ministeeriumi pressiesindaja Gea Otsa.

Rahandusministeerium peab suvepäevi 13.–14. augustil Viljandimaal Vanaõue puhkekeskuses. Ministeerium on arvestanud, et iga osaleja kohta tuleb kulu 32 eurot, osavõtutasu küsitakse 10 eurot. Keskkonnaministeeriumil toimuvad samuti suvepäevad, kuid üksikasjad ei ole veel paigas. Justiitsministeeriumi suvepäevad toimuvad suve lõpus ning praeguseks on selge vaid see, et osavõtjad maksavad ka osalustasu.

Põllumajandusministeerium ei ole otsust suvepäevade toimumise kohta veel langetanud. Ent kui ühisüritus siiski korraldatakse, tehakse see kindlasti osalustasuga, kinnitas asutuse pressiesindaja Hindrek Riikoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles